Torna el Festival de l’Índia a Barcelona

15/07/2019 - 12:17 h

Interculturalitat. Dissabte, 20 de juliol, la Rambla tornarà a ser l’escenari del Ratha Yatra o Festival dels Carros, una de les celebracions més importants de la cultura índia.

Dissabte, 20 de juliol, la Rambla tornarà a ser l’escenari del Ratha Yatra o Festival dels Carros, una de les celebracions més importants de la cultura índia. 

El Ratha Yatra o Festival dels Carros és una tradició antiga que procedeix de l’estat d’Orissa, a l’Índia, on s’adora Krixna com a Senyor de l’Univers i com a rei que sempre està feliç i és molt estimat pels fidels.

El carro que es passeja en processó durant la festivitat pren la forma dels temples tradicionals d’Orissa, i al centre hi van les deïtats Jagannath, Baladeva i Subhadrā. Al davant de la processó els devots canten contínuament el mantra “Hare Krixna” per invocar les benediccions de l’energia interna de Krixna.

La celebració començarà a les 17.00 hores, a la rambla de Santa Mònica, amb la processó tradicional dels carros, que recorrerà el passeig fins al carrer de la Portaferrissa, continuarà per l’avinguda del Portal de l’Àngel i els carrers del Bisbe i de Ferran, i tornarà al final de la Rambla.

Un cop allà, a l’escenari situat a la rambla de Santa Mònica, començarà el festival, que inclourà actuacions teatrals, musicals i espectacles de dansa, i també s’oferirà menjar vegetarià als assistents.