Tot a punt per a la Festa Major de la Barceloneta

21/09/2023 - 13:16 h

Del 28 de setembre al 8 d'octubre torna la festa del barri mariner amb un programa farcit de propostes per a tots els públics i totes les edats.

Del 28 de setembre al 8 d'octubre torna la festa del barri mariner amb un programa farcit de propostes per a tots els públics i totes les edats.

Uns dies abans de l’inici de la Festa Major el barri ja comença a encomanar-se de l’ambient festiu i per això s’organitzen un seguit d’actes per anar escalfant motors. Així, el dijous 14 va tenir lloc l’acte de presentació de la programació de la Festa Major al Centre Cívic Barceloneta, on també es va donar a conèixer el cartell guanyador del concurs de cartells de la Festa, obra de la dissenyadora gràfica i il·lustradora Marta Bach Seguí.

La Festa Major de la Barceloneta arrencarà de ple el dimecres 28 de setembre, a les 19.30 h, amb el pregó a la plaça de la Barceloneta, que enguany anirà a carrec de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Durant l’acte, es lliurarà el canó de plata i en acabar hi haurà l’actuació de la Raval’s Band.

Tothom podrà a gaudir amb les activitats més esperades i tradicionals, com la cercavila del Canó, que sortirà el matí del dissabte 30 d’octubre i que acompanyat del General Lagarto, recorrerà els carrers del barri llançant caramels i joguines per als més menuts. I la nit del dissabte dia 30, a partir de ls 20.00 h, serà el moment del correfoc i del Foc bestial, amb la lectura del versots infernals a la plaça de la Barceloneta, on després de llegir cada versot es dona entrada a les diferents colles de bèsties i diables participants.

Al llarg d’onze dies la programació d’enguany ofereix a una gran diversitat de propostes entre les que no podien faltar les dedicades a la gastronomia. El dissabte 30, la Confraria de Pescadors oferirà una Degustació de fruits de mar, a partir de les 18.00 h, a la seu de l’entitat i el diumenge 1 d’octubre, se celebrarà la 3a edició del Barceloneta Tast és la Bomba, on es podrà gaudir de la tapa originària de la Barceloneta a un bon nombre de locals de restauració.

També destaquen les activitats esportives a la platja amb Takatà, futvolei i paddle surf a la platja de Sant Miquel.

La música i els concerts tindran un protagonisme especial al llarg de la festa, amb multitiud de propostes de molts gèneres i estils, sardanes, havaneres, gospel, música indie, pop, tot un gran ventall d’opcions per triar.

Enguany la festa als carrers del Baluard i dels Pescadors tornarà a tenir un protagonisme molt especial. Activitats per  a infants, sopars de germanor, botifarrada, sardinades populars, concerts i balls, faran que el veïnat torni a gaudir de la celebració més propera i popular.

El diumenge 8 a les 11h. tindrà lloc la tradicional Passejada de banderes i estendards  pels carrers del barri.

La festa s’acabarà a les 21.30 h amb un espectacle de laser i música amb diferents temàtiques a la plaça de la Barceloneta.

Podeu consultar el detall de tota la programació de la festa major clicant aquí i a l’arxiu adjunt.