Els guarniments de la Festa Major de Sants

FM Sants. El carrer de Sagunt, amb una recreació del Palau de la Música Catalana, guanya el concurs de guarniment de carrers.

Des d'un museu de la joguina fins a una 'escape room', personatges de 'Coco' i de 'Super Mario Bros', un Palau de la Música Catalana... Aquests són els temes amb què s'han guarnit aquest any els 13 carrers de Sants durant la Festa Major. I el jurat del concurs de guarniments ja ha fet públic el seu veredicte. Els premis es van lliurar ahir dilluns al Parc de l'Espanya Industrial:

 1. Sagunt: els vitralls, les escultures i els trencadissos del Palau de la Música Catalana decoren enguany aquest carrer. 338 punts.
 2. Alcolea de Baix: aquest carrer és una ‘escape room’ en què el públic ha de resoldre un joc de pistes per poder-ne escapar (guarniment interactiu). 299 punts. Premi especial a l’originalitat.
 3. Alcolea de Dalt: s’hi reviu, 75 anys després, l’alliberament de París del domini nazi durant la II Guerra Mundial. 295 punts.
 4. Galileu: el públic arriba a port a l’Illa Tortuga, plena de flora i fauna tropicals, on al final troben amagat un tresor pirata. 288 punts.
 5. Guadiana: els personatges i escenaris de Coco, la pel·lícula d’animació de Pixar i Disney inspirada en el Dia dels Morts mexicà, reviuen a Sants. 274 punts.
 6. Valladolid: les genialitats de Salvador Dalí, la seva figura i algunes de les seves obres, decoren aquest any el carrer. 273 punts.
 7. Vallespir: guarniments de cinema inspirats en les pel·lícules d’èxit estrenades fa 35 anys, quan es va recuperar aquesta comissió de festes, com Terminator, els Gremlins o Freddy Krueger. 261 punts. Premi especial al sostre.
 8. Finlàndia: el lampista Super Mario Bros surt de la consola de jocs de Nintendo i protagonitza el guarniment d’aquest carrer junt amb els seus amics. 246 punts.
 9. Casa Gran (Rosés): el gran museu de la joguina, amb més de mil peces fabricades a mà, des de nines fins a puzzles o una bicicleta. 245 punts.
 10. Papin: enguany s’hi recrea un espai històric de lleure, que és l’antic parc d’atraccions de Montjuïc, amb la nòria, la Balena, el vaixell Mississipí i una gran muntanya russa. 217 punts. Premi especial al detall artístic: la nòria.
 11. Plaça de la Farga: fitxes de dòmino i jocs de taula de tota la vida per guarnir la plaça de la Festa Major de Sants. 215 punts.
 12. Vallespir de Baix: aquest carrer ha posat fil a l’agulla per reconstruir una antiga fàbrica tèxtil i homenatjar les dones que hi treballaven. 125 punts.
 13. Robrenyo: decoració dual amb una part celestial i una altra d’infernal, perquè triïs la que més t’agradi. 114 punts.