Home / VilaVeïna

Vila Veïna: cures comunitàries i de proximitat.

Vila Veïna és una iniciativa municipal pionera per abordar les cures en petites unitats territorials, en què els equips professionals especialitzats, les persones que reben atenció i la ciutadania formin part una xarxa comunitària i corresponsable pel benestar col·lectiu.

Cada vila veïna tindrà un punt de referència de la xarxa de cures al qual tota persona amb necessitats en materia de cures  (persones cuidadores, infància,  gent gran, diversitat funcional...) es podrà adreçar i on rebrà orientació sobre els recursos municipals, associatius i comunitaris als quals té accés. L’objectiu és que aquest espai agrupi tots els serveis disponibles i que doni una resposta coordinada i integral.

A més, cada vila veïna tindrà grups de suport emocional i un banc de recursos per a la cura de la infància i l’envelliment, que podrà proveir de material com cadires de rodes, crosses, bressols i altres elements necessaris per a la cura d’infants i gent gran. També es desplegaran actuacions com el reforç de les xarxes de suport comunitàries o iniciatives de criança compartida.

A banda dels serveis i recursos, cada vila veïna elaborarà activitats per a que tots els seus usuaris amb necessitats en comú (nets a càrrec, persones amb dependència, etc) teixint vincles entre sí i puguin conèixer, compartir o donar-se suport mutu, així com també treballarà en un pla de transformació urbana per pacificar l’espai públic.

Correu electrònic: vv_congresindians@bcn.cat

Telèfon: 93 351 39 53

Horari de consulta presencial al Casal:

  • MATINS: Dilluns i Dijous de 9:30 a 13:30
  • TARDAS: Dimarts i Dimecres de 16:00 a 20:00

Per a més informació: https://www.barcelona.cat/ciutatcuidadora/ca/vilaveina

 

 
 
 

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Congrés-Indians

Congrés-Indians | Adreça: C/ Manigua, 25 * 35 | Tlf: 933513953