Home / Tallers i xerrades on-line

 

Seguim fent xerrades i tallers i publicant videos on-line. Consulta'ls a la nostra pàgina de facebook!

1. Eines d’acompanyament a dones en situació de #violènciamasclista”.

Parlem amb la Carla, de l'associació Hèlia que ens explica com és la situació de les dones que s'han quedat confinades a casa amb el seu agresor, quins recursos s'han habilitat aquests dies i com estan treballant les associacions per abordar aquesta problemàtica. 

https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/vb.100013547499282/911428179318757/?type=2&video_source=user_video_tab

2. Taller familiar: "Un pastís sense recepta"

Aquesta temporada d'estar a casa ve de gust cuinar coses bones que ens nodreixin, que puguem preparar en familia i amb ingredients senzills, que tinguem per casa o es puguin aconseguir fàcilment. ☝️Què us caldrà?
· 100 gr. de dàtils o panses o figues seques o plàtan pesat sense pell o sucre o mel
· una mica d'aigua o beguda vegetal
· 3 ous (o 3 cullerades de lli o chia)
· 180 gr. de farina de cereal, de fruit sec o de llavor (o una barreja de diversos tipus)
· 4 c/s d'oli de la vostra elecció o mantega o ghee
· un pessic de sal
· una culleradeta de bicarbonat o llevat de pastisseria
Opcionals: canyella, gengibre, nou moscada, vainilla, ralladura de taronja o llimona, trossets de xocolata, trossets de fruits secs o llavors per guarnir.
Estris: Un bol, cullera i/o barilles, báscula o got medidor, un motlle per anar al forn, un minipimer o similar si feu anar fruita seca com a endolcidor.

https://www.facebook.com/CasaldeBarriEspai210/videos/229499865062816/

3. Taller de cuina "Aprofitament en temps de confinament" 

De la mà de Cuchara, aprenem a fer cuina d'aprofitament. Amb restes d'alguna llegum cuita i les verdures (cuites i/o crues) que segur tenim per casa, fem un parell de propostes per gaudir de la magia de l'aprofitament. T'apuntes? 

https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/vb.100013547499282/931560820638826/?type=2&video_source=user_video_tab

 

4. Xerrada "La cosmètica egípcia comparada amb l'actual"

Sabies que a l'antic Egipte ja existien productes per depilar-se, prevenir la caiguda del cabell i rentar-se les dents? Quins cànons de bellesa existien i quins productes utilitzàven? Què hem heredat en la cosmètica actual de la de l'Egipte?

En aquesta xerrada, el Dr. Josep Anton Poch, famacèutic i egiptòleg, et transportarà a un viatje per la bellesa del món egipci per descobrir els secrets de la cosmètica de llavors i esbrinar què seguim utilitzant actualment en la higiene del nostre dia a dia.

https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/vb.100013547499282/924702524657989/?type=2&video_source=user_video_tab

5. CICLE RENOVA LA ROBA 

Durant el mes de maig en el Casal celebrem el Renova la Roba, una iniciativa d'intercanvi de roba per tal de conscienciar-nos de l'importància de donar segones oportunitats a peces i evitar la sobreproducció de residus tèxtils! Durant el cicle acostumem a realitzar acivitats entrorn la sostenibilitat i la cura del mediambient però, aquest mes haurem de ser creatives i buscar alternatives per seguir celebrant aquest cicle.

És per això que durant la setmana de l'11 al 15 de maig trobareu a les nostres xarxes  activitats i xerrades que giraran entorn aquesta temàtica. 

Taller familiar "Transformació de roba I" amb Eulàlia Rodrigo

Dilluns 11 al facebook de l'Espai Dos Deu. 

Què pots fer amb una samarreta vella que ja no utilitzes? En aquest taller podràs transformar-la en una faldilla o en una bossa. Gaudeix d'un moment en família mentre parlem del valor de la sostenibilitat i el recilcatge dels materials. 

Organitza: Xarxa Dos Deu i Aula Ambiental

https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/940283856433189/

Xerrada "Un armari conscient" a càrrec de Yolanda López

Dijous 14 a les 18.00h live a l'instagram de l'Espai 210

Vols saber gestionar millor el teu temps i el teu espai però no saps com plantejar-ho? En aquest taller aprendras trucs per transportar el coaching emocional aplicat al teu temps, espai i vida. Descobreix com l'ordre extern et pot ajudar amb el teu ordre intern. 

https://www.instagram.com/tv/CALQKoThiDQ/

Organitza: Xarxa Dos Deu i Aula Ambiental

Recull fotogràfic de creacions amb material reciclat

De l'11 al 15 a les xarxes de l'Espai Dos Deu

Aquest mes dedicarem l'espai d'expo virtual a recollir fotografies d' objectes, joguines, jardineres, decoracions, etc., que hagueu fet amb materials reciclats. Ens les podeu enviar al mail espai210@gmail.com

Organitza: Xarxa Dos Deu i Espai 210

Recull de recursos de la ciutat per a un dia a dia sostenible. 

De l'11 al 15 a les xarxes de l'Espai Dos Deu

Presteu molta atenció! Durant aquestes setmanes a les nostres xarxes us anirem explicant diversos recursos que podem trobar a la ciutat i que estan a la nostra mà per poder reduir els residus i promoure un model de vida molt més sostenible pel nostre dia a dia. Segur que en trobeu d'interessants! 

Organitza: Xarxa Dos Deu i Espai 210

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=942475242880717&set=a.222951158166466&type=3&theater

Taller familiar "Transformació de roba II" a càrrec d'Eulàlia Rodrigo

Divendres 15 al facebook de l'Espai Dos Deu. 

Divendres penjarem la segona entrega d'aquest taller. 

Què pots fer amb una samarreta vella que ja no utilitzes? En aquest taller podràs transformar-la en una faldilla o en una bossa. Gaudeix d'un moment en família mentre parlem del valor de la sostenibilitat i el recilcatge dels materials. 

Organitza: Xarxa Dos Deu i Aula Ambiental

https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/943422422785999/

  6. Xerrada "Contes de la mitologia egípcia" 

  Tens ganes que t'expliquin una història? La cultura de l'anitc Egipte amaga un munt de mites, contes i històries que expliquen la vida de tots els Déus i que segur que no et deixen indiferent. En aquesta xerrada explicarem les principals històries mitològiques dels déus més importants de la religió egípcia.

  El video es penjarà dimecres 27 a la tarda al nostre facebook (Espai 210) i estarà disponible durant aquests dies perque el pogueu veure quan vulgueu!

  7.  Entrevista a L'Aula Ambiental, parlem del verd urbà i del verd a les nostres cases

  Des de fa temps el Casal participa en moltes activitats amb l'Aula per apropar la vida sostenible i la cura pel medi ambient a la ciutadania.

  I hem volgut aprofitar la benentesa per xerrar amb les educadores de l'Aula i que ens expliquin quins projectes tenen en marxa i conèixer per què és tan important el verd a casa i a la ciutat. El veïnat podem participar de moltes maneres a promoure ciutats més verdes i plenes de natura. Vols descobrir com?

  https://www.facebook.com/espai.dosdeu/videos/vb.100013547499282/963493670778874/?type=2&video_source=user_video_tab

  8. Taller Familiar. Reciclem per fer un hort a casa

  L'Aula Ambiental Sagrada Família ens dona consells per cultivar verdures i fruites amb les llavors recuperades dels aliments que tenim a casa i amb materials reutilitzats, mentre descobrim curiositats d'allò que ens mengem!

  https://www.instagram.com/tv/CBlPKAToRu6/


   

  Segueix-nos a les xarxes

  Casal de Barri Espai 210

  Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 932653645