Home / Càpsules indisciplinades 'Apunts per a la recerca i la creació contemporània'

Per tercer any consecutiu presentem la formació per a docents i artistes: ‘Càpsules indisciplinades. Apunts per a la recerca i la creació contemporània’, un espai d’intercanvi i experimentació d’eines, tècniques i processos per abordar la creació des d’una mirada multidisciplinària. Cada càpsula està dinamitzada per un artista o col·lectiu artístic que col·labora amb la Brossa a la temporada d’enguany, i durant un matí ens submergirem en els seus imaginaris per tal d’extreure’n les operacions i les experiències replicables a la creació pròpia.

Aquest 2024 “Càpsules indisciplinades” compta amb la presència d’artistes de disciplines molt diverses: el teatre, la performance, les arts plàstiques, la fotograia, l’assaig, la poesia i les arts audiovisuals.

Irena Visa. 24 de febrer d’11h a 14h. Guanyadora de la convocatòria PostBrossa 2023-2024, la seva càpsula girarà al voltant de la reflexió sobre els processos de legitimació del que entenem i no entenem per art. Gràcies a la seva experiència prèvia en projectes d’educació i mediació, oferirà una mirada aterrada sobre les potencialitats performatives i artístiques dels objectes quotidians mitjançant dinàmiques pràctiques i una conversa conjunta.

AzkonaToloza. 16 de març d’11h a 14h. Residents de la Beca Barcelona Crea Plus a la Brossa, des de setembre estan immersos en un procés creatiu complex. Com a parella d’artistes estàn interessades en les infinites possibilitats de la poesia i l’antropologia visual, la videocreació lofi, la performance i el moviment, i les seves últimes creacions se centren en la relectura de la història oficial i la creació documental pensada per a l’escena.

Mariona Naudin. 13 d’abril de 10h a 14h. Guanyadora de la convocatòria de projectes escènics 2022 de la Brossa, en la modalitat de companyia Resident. Després d’un llarg treball d’investigació, Naudin presenta la seva peça Song for the bitch-witch women, que reflexiona sobre la monstruositat i els mecanismes que divideixen l’esfera pública i la privada, regulant allò que es pot dir i allò que no es pot dir.

Natàlia Lázaro i Llapispanc. 11 de maig, d’11h a 14h . Residents de la Beca Barcelona Crea Plus a la Brossa, Natàlia i Llapispanc investiguen els creuaments entre les arts vives i la salut mental. La seva càpsula girarà entorn la pràctica de la fotografia performativa, un camí entre l’acció i la imatge que ens permet pensar i intervenir indisciplinadament les potencialitats de cada territori.

Juana Dolores. 1 de juny, d’11h a 14h. Artista del programa En Residència (ICUB i CEB) durant aquest curs 2023-2024 a l’Institut Escola Eixample. Conjuntament amb l’alumnat estaran investigant l’entrevista com a format artístic, com a gènere literari en particular i com a gènere audiovisual en general, així com reflexionaran sobre la construcció i l’exhibició del Jo, presentat i representat constantment en les plataformes digitals i les xarxes socials. Durant el mes de juny es podrà veure el resultat d’aquesta recerca a la Brossa, en format teatral i instal·latiu.

Horaris

Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures

Adreça:
Carrer de Flassaders, 40 - 40A
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733