Home / Cicle de debats i conferències "Argumenta BCN" al Centre Cívic Torre Llobeta

Aquesta tardor torna el nou circuit de xerrades i conferències #argumentaBCN. En xarxa amb quatre centres cívics més, reflexionarem sobre la construcció de la ciutat i l'ús que fem del temps.

Dijous, 20 d’octubre - 19.00 h Com construir la memòria de barri

El pas inexorable del temps ens aboca implícitament a decidir quina relació establim amb la memòria, tant individual com col·lectiva. Ens acostarem a la tasca dels arxius de proximitat i coneixerem projectes que promouen la participació i contribució ciutadana en la construcció d’un llegat col·lectiu sobre el qual escriure el relat compartit del passat.

Participen: Iván Sánchez-Moreno (Grup d’Història de Nou Barris) i Andrés Antebi (OVQ)

Modera: Marta Ballesta

Dijous, 3 de novembre - 19.00 h Una ciutat on trobar-nos

Com podem avançar cap a una ciutat més habitable, que potenciï els vincles i la vida en comunitat? Partint de l’arquitectura i l’urbanisme feminista com a motor del dret a la ciutat i la sostenibilitat, així com d’iniciatives d’acció i intervenció social, repensarem els espais públics i domèstics, dibuixant fórmules per afavorir la convivència i la col·laboració en l’entorn urbà.

Participen: Roser Casanovas (Col·lectiu Punt 6)

i Sandra Pardo (Fundació Pare Manel)

Modera: Marta Ballesta

Dijous, 17 de novembre - 19.00 h Ganduls: en defensa del temps improductiu.

La vagància i la peresa, tradicionalment estigmatitzades en la nostra societat, poden ser justament una forma de resistència a l’acceleració imperant en el món actual. Davant l’imperi de la productivitat, hi ha espai per a la insubmissió? La mandra és revolucionària? Tractarem els usos del temps que busquen boicotejar o fugir de la lògica de la productivitat econòmica per fruir amb llibertat de cada moment.

Modera: João França

Dijous, 1 de desembre - 19.00 h Moltes més coses que àvies

L’envelliment actiu reivindica l’escolta de les necessitats i aspiracions de les persones grans i alhora en promou la participació en els diferents àmbits de la societat. Però fins a quin punt es respecta realment la seva voluntat? En l’entorn familiar, sovint es veuen o bé arrossegades a cobrir necessitats desateses per un sistema ofegat de precarietat, o bé com una càrrega. Escoltarem el seu testimoni i traçarem camins per exercir un envelliment lliure i saludable.

Participen: Dolores Juliano i Elionor Sellés (Can 70)

Modera: Marta Ballesta

Horaris

Centre Cívic Torre Llobeta

Adreça:
Carrer de Santa Fe, 2*LB
Districte:
Nou Barris
Barri:
Vilapicina i la Torre Llobeta
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733