Home / Espectacle “Hamlet. En els plecs del temps”, a partir de l’obra de Shakespeare. Dir.: Christiane Jatahy

Ara que és evident que el món i els seus recursos són finits, és viable continuar pensant que els desafiaments que afrontem es poden resoldre de manera individual? Aquesta i altres preguntes es formulen en un espectacle creat amb l'ajuda de diferents intel·ligències artificials.

Cal trobar una nova manera de viure plegats; segurament podem estar d'acord amb aquesta afirmació. Necessitem superar la fase actual de conflicte generalitzat i cercar una nova convivència en què el "jo" deixi pas al "nosaltres", en què el benestar individual no es pugui concebre sense el benestar comú. Aquests enunciats són irresistibles, oi? I, tanmateix, estan plens d'elements problemàtics. Qui hi cap, en aquest "nosaltres"? Hi pot haver un "nosaltres" sense un "els altres"? Què fem amb allò que ens molesta? Hi caben, en aquest "nosaltres", les persones que percebem com a diferents, com a pertorbadores? I les intel·ligències artificials? Qui ha d'imaginar els nous mites? Què passa si convidem les intel·ligències artificials a imaginar un "nosaltres"? Té sentit fer-ho? Michael Ende deia que no es pot fer cap crítica de la societat si no va acompanyada d'una representació utòpica del món. Una illa és un lloc on intentar crear alguna cosa junts, on pensar nous mites i plantejar d'una manera poètica si pot existir un "nosaltres", diferent i si és possible representar-lo. El text, la música i les imatges de l'espectacle s'han creat en diàleg amb una sèrie d'intel·ligències artificials. 

A Una illa l'Agrupación Señor Serrano deixa de banda els recursos escènics, de vídeo i dramatúrgics que han caracteritzat els seus treballs anteriors, per proposar un llenguatge més visual, plàstic i poètic. D'aquesta companyia amb ampli recorregut internacional s'han pogut veure en edicions anteriors del Grec Festival de Barcelona espectacles de la força de Brickman Brando Bubble Boom (2013), A House in Asia (2014), Birdie (2016), Kingdom (2018) o The Mountain (2020).

Una coproducció d’Agrupación Señor Serrano, el Grec 2023 Festival de Barcelona, el Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque, el CSS Teatro stabile di innovazione del Friuli - Venezia Giulia, el Festival delle Colline Torinesi, FITEI (Festival Internacional de Teatro de Expressão Ibérica), Feikes Huis, SPRING Festival, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Câmara Municipal de Setúbal i Rota Clandestina.

Direcció i dramatúrgia: Àlex Serrano, Pau Palacios

Assistència en la dramatúrgia: Carlota Grau

Interpretació: Lia Vohlgemuth, Sara Montalvão, Bartosz Ostrowski, Carlota Grau

Coreografia: Núria Guiu

Escenografia i vestuari: Xesca Salvà

Disseny de llums: Cube.bz

Música: Nico Roig

Creació de vídeos hologràfics: David Negrão

Programació de vídeo: David Muñiz

Intel·ligències artificials utilitzades durant el procés de creació: GPT-3, Bloom, ChatGPT, DALL·E, Stable Diffusion, Midjourney i Jukebox.

 Coordinació de producció: Barbara Bloin

Producció executiva: Paula S. Viteri

Management: Art Republic

Agraïments: Josep Marimon, Inês Oliveira, The Algorithmic Bridge, Román Torre, Ventura Kalász.

Horaris

Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver

Adreça:
Pg Santa Madrona, 40*46
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733