Home / Exposició 'Aula de Natura urbana. La fauna de la muntanya de Montjuïc'

La sala 20 del Castell de Montjuïc presenta l’aula «Natura urbana. La fauna de la muntanya de Montjuïc», un espai per descobrir els hàbitats naturals de Montjuïc i les espècies animals que es troben a la muntanya, un dels principals pulmons verds de la ciutat de Barcelona.

L'aula de natura, amb un enfocament didàctic, contribueix al coneixement del valor ecològic d’un destí popular de lleure on la ciutadania sol anar a passejar, practicar esport o gaudir d’esdeveniments esportius i culturals. Alhora, l’exposició planteja al visitant l’impacte que aquestes activitats humanes i l’afluència massiva de persones generen en aquest medi i que poden comprometre les condicions de vida i tranquil·litat que necessiten moltes espècies, així com conscienciar de la necessitat de respecte del medi natural i de la conservació d’entorns naturals com la muntanya de Montjuïc.

L’espai s’estructura en tres parts que recorren tres hàbitats naturals de Montjuïc i les espècies animals que s’hi poden trobar, les zones verdes, compostes per boscos, parcs i jardins; els edificis i penya-segats, i les zones d’aigua consistents en fonts i basses. A més, el conjunt compta amb un espai central que aporta dades i informació per despertar la curiositat del visitant.

El coneixement dels hàbitats de Montjuïc inclou també pinzellades de l’evolució que ha viscut aquest espai durant els anys des de la transformació agrària de l’espai, l’ordenament de la muntanya per l’Exposició Internacional de 1929 i les Olimpíades de 1992, les obres del Port de Barcelona o la construcció dels parcs d’atraccions, entre d’altres.

Horaris

Castell de Montjuïc

Adreça:
Carretera de Montjuïc, 66
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733