Home / Exposició "Daniel-Henry Kanhweiler: Marxant i editor de Picasso"

Marxant, galerista, biògraf i amic de Picasso, Daniel-Henry Kahnweiler (Mannheim, 1884 - París, 1979) va ser una figura transcendental en la trajectòria artística de Picasso, a qui va conèixer el 1907, un any clau per a tots dos.

Kahnweiler es convertiria en el gran marxant dels artistes cubistes com Georges Braque i Juan Gris, i en una de les figures més actives en l'impuls i la consolidació d'aquest moviment d'avantguarda. L'exposició recorre cronològicament les seves tres galeries parisenques (la “petite galeria”, la galeria Simon i la galeria Louise Leiris) a través d'una selecció excepcional d'obres dels seus artistes i, alhora, destaca la seva tasca com a editor i bibliòfil.

L'exposició, i el catàleg que l'acompanyarà, abordaran la personalitat i l'activitat d'aquest “homme des arts” excepcional en totes les facetes, sense oblidar els vincles amb artistes catalans i paper que va tenir en el creixement de la col·lecció del Museu Picasso de Barcelona.

L'exposició és el resultat de la col•laboració del Museu Picasso Barcelona i el MnAM Centre Pompidou que ha fet possible un préstec excepcional de més de cent obres de la col•lecció Kahnweiler-Leiris que custodia la institució.

Horaris

Museu Picasso

Adreça:
Carrer de Montcada, 15 - 23
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733