Home / IV Taller d’experimentació cinematogràfica "Vivim el barri"

Per quart any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya organitza el Taller d’experimentació cinematogràfica  Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 25 anys del barri del Raval de Barcelona o a persones vinculades a associacions i espais del barri. El taller es desenvolupa durant una setmana, del 8 al 15 de juliol de 2024, i comptarà amb la dinamització de la cooperativa La Selva.

Els vuit dies del taller els i les joves participants viuran el procés de creació d’un curtmetratge documental, amb la visita i l’acompanyament de diverses cineastes. Durant el curs es podran conèixer diverses persones, entitats i col·lectius del barri del Raval de Barcelona que contribuiran a apropar-se a diverses temàtiques, a partir dels quals el grup treballarà en els seus projectes audiovisuals.

S’hi podran viure tots els processos de l’elaboració d’una pel·lícula: escriptura de guió, cerca de localitzacions, rodatge, muntatge i fins i tot la creació de la banda sonora. El resultat de l’activitat seran tres curtmetratges que es podran veure a la Filmoteca en una sessió especial i oberta al públic el dijous 18 de juliol.

Els objectius d’aquesta activitat, que coordinen els serveis educatius de la Filmoteca de Catalunya, són:

- Fer accessible la formació al voltant del cinema, un espai que tradicionalment requereix de mitjans professionals d’alt cost i d’una alta especialització tècnica.

- Incidir en el pensament crític, la sensibilització i la presa de consciència sobre assumptes urgents com el feminisme, l’ecologia, l’antiracisme i l’antifeixisme a través de l’experimentació cinematogràfica.

- Apropar i expandir allò que fa la Filmoteca de Catalunya en el seu vessant educatiu i cinematogràfic.

- Impulsar un espai de creació amb persones joves del barri del Raval i donar cabuda als seus interessos artístics i creatius a través de la coneixença d’altres joves i de professionals del món del cinema.

Diversos espais del barri del Raval

Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Espai 210

Sagrada Família | Adreça: C/ Padilla, 210 | Tlf: 930153733