Empodera’t: un festival feminista per als circuits de proximitat

26/10/2021 - 08:53 h

Casals de barri. El festival Empodera’t s’enxarxa pels barris del Districte d’Horta-Guinardó. És el festival multidisciplinari que empodera les dones en l'escena.

Del 21 d’octubre al 20 de novembre torna el festival Empodera’t, un projecte que va néixer l’any 2017 al Casal de Barri Can Travi amb la voluntat de visualitzar l’activitat de les dones en els circuits artístics de proximitat.

Com en altres llocs de la societat, als barris també hi sol predominar l’activitat masculina, cis i heteronormativa. Canviar aquesta realitat des dels escenaris del casal de barri és l’objectiu del projecte. I enguany el projecte s’expandeix i s’enxarxa amb la resta de casals de barri del Districte d’Horta-Guinardó: el casal La Barraca del Carmel, el casal Font d’en Fargues, el casal el Pirineu, el casal Mas Guinardó i la Sala Polivalent de Montbau.

En aquesta 5a edició de l’Empodera’t, el festival es presenta amb un cartell on podem veure una flamenca entre clavells, dissident, revolucionària i empoderada, dissenyat per Nataxa Ruzafa, la guanyadora del concurs per a la imatge del festival de 2021.

Un festival feminista pensat i produït per dones

Tota la programació que ofereix el festival està liderada per dones, artistes emergents, tècniques i dissenyadores amb l’objectiu d’empoderar les dones en l’escena. Donar suport a les dones creadores, especialment les dels col·lectius LGTBIQ+. L’empoderament en l’escena és vital per donar veu a noves reivindicacions des d’una contribució feminista i inclusiva, per fer de l’escena un espai de lluita i reivindicació social. I, alhora, per construir un discurs on, des de la sororitat i el feminisme, es representi totes les dones.

Quines activitats ofereix el festival?

El festival començarà el dijous 21 d’octubre a les 18 h a la seu del districte, on la il·lustradora ens explicarà la història que amaga el cartell de l’Empodera’t 2021 i Marikarmen Free donarà el tret de sortida a aquesta gran festa amb el xou ‘Petardeo o barbarie’.

Del 4 al 30 de novembre podrem visitar l’exposició de Rubén Antón, Drag is Burning, “Alta Tecnología Travestí. ¡Que lo trans sea Ley!” al Casal de Barri Can Travi.

El 6 de novembre, a les 17 h, hi haurà la presentació del llibre ‘Somos barrio – Reivindicaciones y movimientos participativos en las barracas del Carmelo, desde una perspectiva de genero’, d’Ivan Patrici Navarro i Arquillo.

Entre les diferents propostes escèniques que hi podrem trobar, hi ha la Cia. Dejabugo amb l’hilarant espectacle ‘Under the pelucas’, el clàssic Cabaret de l’Empodera’t, un discofòrum de DJ’S Karmela, tots tres el 6 de novembre, o els concerts d’Alcuadrado l’11 de novembre i Fera y las Disidentes el dia 18 de novembre.

El festival s’acabarà el dissabte 20, a les 12 h, a l’amfiteatre verd dels Jardins del Doctor Pla i Armengol, amb l’actuació de la monologuista Ana Polo i un concert vermut a càrrec de Caramelo a Kilo.

Totes les activitats són gratuïtes i cal fer inscripció prèvia a cada equipament. Podeu consultar la graella amb tota la programació i reservar plaça aquí.