Home / Entitats i grups col·laboradors

Servei d'Orientació Pla de Barris

Qualsevol veï/nes del barri que estigui cercant feina, vulgui fer un canvi professional, es vulgui formar o tingui qualsevol dubte sobre formació o ocupació.

Cita prèvia: tuctuc.vernedalapau@fundaciointermedia.org o al 617 860 926

Dilluns a divendres de 8.0 a 15.0 i dilluns i dimecres de 16-18
Més informació

Servei Gratuït de Canguratge Concilia

Conciliem la vida laboral amb la familiar i la personal per als veïns/nes de la Verneda i La Pau amb el servei de canguratge gratuït sol.licitan-lo amb antelació. Aquest és un espai dinamizat per a professionals en el món del lleure educatiu.

Cita prèvia: https://concilia.incoop.cat/citaverneda/

Més informació

XARSE: Xarxa de Resposta Socioeconòmica

Servei d'atenció a persones que han patit un empitjorament de les seves condicions bàsiques de vida arrel de la crisi sanitària de la Covid-19 i que, per diferents motius (informatius, tecnològics, burocràtics, etc) necessiten una assessorament i/o acompanyament per accedir als recursos i/o ajuts existents.

Cita prèvia: 675 60 79 18

Dijous de 9.00 a 15.00
Més informació

Associació Sembrar

Servei d'atenció i acompanyament integral per a dones que pateixen o han patit violència. Aquest es una entitat que treballa per a contribuir a l'erradicació de la violència en totes les seves formes. Dilluns de 9 a 18 h. Cita prèvia a social@asociacionsembrar.org.

Contacte

Teatre Sala La Pau

La Sala La Pau està ubicada dins del centre educatiu del mateix nom, que obre les seves portes al barri amb la voluntat d'oferir una programació comunitària i cultural de qualitat. Un nou equipament que vincula l'escola La Pau, l'Auditori Sant Martí, el Casal de Barri de La Pau, l'Escola Oficial d'Idiomes, el Districte de Sant Martí i el Pla de barris, a més de tota la xarxa associativa i d'entitats del barri.

Carrer Extremadura, 15

Programació

Fundació intermedia

La missió de la Fundació Intermedia és facilitar l’ocupació i la millora professional de les persones duent a terme diferents accions d’assessorament, orientació, capacitació i desenvolupament de les trajectòries professionals, amb estreta col·laboració amb les empreses i el teixit socioeconòmic.

Cal demanar cita prèvia al 617860926. De dilluns a divendres matins i tardes.

 

Més informació

Punt de Defensa dels Drets Laborals

 Servei d'assessorament jurídic gratuït i personalitzat obert a qualsevol persona treballadora, independentment de la seva situació administrativa. També hi poden accedir les persones contractans amb consultes sobre drets laborals.

Cal demanar cita prèvia al 900 533 175 o visitar la pàgina web

De 9 a 13 horas. Cal demanar cita prèvia
Visita la pàgina web
Plà d'acció comunitària

Pla d'acció comunitària: La Verneda-La Pau i Via Trajana

L'objectiu : dissenyar un nou pla comunitari seguint les pautes del Pla del Besòs i el Maresme per reduir les desigualtats amb els altres barris del districte. Enfortir la xarxa d’entitats veïnals. Treballar amb mediadors i equips d'escala.

Més informació
Casal de Barri la Pau

Pla de Barris de la Verneda i la Pau

És una iniciativa municipal que, en col·laboració amb els veïns i veïnes i amb una dotació pressupostària extraordinària, posa en marxa accions socials, econòmiques i urbanes per millorar els barris que més ho necessiten.

Mès informació
Acció Comunitària

Pla d'Acció comunitària

Considerem acció comunitària totes aquelles iniciatives i projectes que aborden de forma col·lectiva els reptes socials, que ho fan amb la voluntat de millorar les condicions de vida als barris, i de teixir una societat més inclusiva i més cohesionada. 

Projecte comunitari democràtic, obert a tothom, que liderem els mateixos veïns/nes i on busquem aconseguir  resultats que tinguin un impacte social a través d'actuacions d'èxit internacional que decidim recrear al nostre barri.

  • Cita prèvia: vernedalapau@gmail.com

 

Divendres de 9.00 a 14.00
Més informació
Agencia de Salut Publica

Agència de Salut Pública de Barcelona

L’ASPB en la seva actuació s’orienta cap a la satisfacció dels ciutadans de Barcelona, als quals considerem com a clients. Això implica que cal el coneixement explícit de les seves necessitats i expectatives. Per assolir aquesta satisfacció cal la millora continua dels nostres processos, per a produir la nostra cartera de serveis amb la major qualitat. La nostra acció es fonamenta en la transparència i la participació, la satisfacció  i el creixement laborals dels nostres professionals, i en l’efectivitat i l’eficiència dels nostres serveis.

Més informació
Casal de Barri la Pau

Enredando (Acció comunitària en salut)

"Enredando" es un projecte de salut comunitària de la Verneda i La Pau.

L'equip de comunitària

L'equip de Comunitària

 L'equip de treball comunitari del Casal està format per veïnes i veïns del barri que participem activament , en el disseny,  planificació, organització, execució, i avaluació de les propostes socioculturals que des del Casal es generen.

Si vols formar part del nostre equip, tens una proposta d'intervenció comunitària o una idea que t'agradaria desenvolupar i necessites un espai per exposar-la,  posa't en contacte amb nosaltres.

Més informació
Projecte B mincome

Projecte B-mincome

El B-MINCOME és un projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat en zones desafavorides de Barcelona. El projecte consisteix a testar l’eficiència i l’eficàcia de combinar un ajut econòmic, en la forma de suport municipal d’inclusió (SMI), amb polítiques socials actives en l’àrea de l’Eix Besòs, concretament als barris de Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda - La Pau i Besòs-Maresme. Té una durada de dos anys: del setembre del 2017 al desembre del 2019.

Més informació

Servei de Prevenció i Convivència

Servei de promoció de la convivència amb actuacions preventives i d'intervenció en conflictes així com de foment de la integració dels joves i dels col.lectius vulnerables en l'espai públic, promovent la participació i la cohesió social. 

Contacte: 678796536 o 676 977 788

Dilluns a dijous de 18.00 a 20.00
Mes informació
Casal de Barri La Pau

Federació Catalana de Karate

Practiquem Arts Marcials però amb atenció a “el que m’agrada i no m’agrada”, discernint entre l’esport (competició, formació física, posada a punt) i la tradició (rituals, cerimònies, meditació). Atenció perquè es al nostre interior on es cerca el “CAMÍ” de la veritat.

 

Més informació
Consell Esport Escolar Barcelona

Consell Esport Escolar Barcelona

L’any 1977, un grup d’escoles va fundar l’entitat que és el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Els objectius fundacionals eren ben clars: fer esport, utilitzar-lo com a eina educativa i organitzar-lo des de la pròpia escola. Avui, aquests objectius encara són vigents perquè entenem que són els que societat demana. És per això que seguim posant èmfasi en els aspectes més educatius de l’esport i en l’actitud de tots els agents que l’envolten. Volem apropar la pràctica i la competició esportiva a tots els nens i nenes, adolescents i joves que ho desitgin. Ho volem fer per dues raons fonamentals: perquè seguim estant convençuts de la importància dels valors esportius i de la seva transcendència formativa, i perquè entenem l’esport com un mitjà cabdal d’aprenentatge per a la convivència, l’esforç personal i la integració social.  

El Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, que es dedica a la promoció i organització de l’esport en edat escolar de la ciutat, gestiona el Complex Esportiu Municipal de La Mar Bella des de l’1 de setembre de 2010.

Més informació
Punt omnia la Pau

Punt ÒMNIA La Pau

Òmnia, és un programa universal d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines  de les tecnologies, de l'informació i la comunicació (TIC), cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

Cita prèvia 687021055 o a lapau@xarxaomnia.cat

Dilluns a dijous10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00.
Més informació
Al Barri Ens Cuidem

Al Barri Ens Cuidem

El projecte " Al Barri Ens Cuidem", és un projecte comunitari que té l'objectiu de oferir eines per millorar el benestar emocional, així com fomentar la solidaritat i la xarxa entre veïns i veïnes del barri de la Verneda i La Pau, a traves de tallers curts i gratuïts (anomenats Pindoles pel Benestar).

 Objectius especifics: a) Millorar la salut física i emocional dels veïns i veïnes, b) Augmentar el suport i el capital social en les persones participants, c) Promoure el retorn social de les persones participants, com a formadores o mitjançant la vinculació a iniciatives i activitats del barri.

Més informació
Associacionisme

Associacionisme

Vols estar informat de tota l'actualitat del sector de l'associacionisme i el voluntariat? Si no vols perdre't ningún detall, xarxanet.org posa al teu abast diferents maneres de mantenir-te informat, ja que està present en múltiples plataformes i xarxes socials d'internet.

Més informació
el barrio de mi casa

El Barrio de mi Casa

Som un grup de veïnes i veïns del barri de La Verneda i La Pau, i ens diem “El barrio de mi casa”. Som persones amb orígens molt diferents que hem coincidit al barri i estem feliços i contents de viure on som, el barri es casa nostra, per això aquest nom..

Divendres de 10 a 12h. 1ª planta
Més informació
Casal de Barri La Pau

Voluntariat

En aquesta secció hi trobaràs informació sobre els teus drets i deures com a persona voluntària, les formacions que t’oferim, l’agenda d’activitats de voluntariat, i tot allò que necessites per fer la teva activitat com a voluntari o voluntària.

Més informació
Casal de Barri La Pau

Torre Jussana

La nostra missió és afavorir el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responguin a les necessitats del sector, treballant per a la seva promoció, dinamització i enfortiment per tal d'ampliar la seva incidència ciutadana i política.

A qui oferim els serveis del centre?

A les persones que s’organitzen sota la forma jurídica associativa, amb seu a la ciutat de Barcelona i, especialment, les que treballen per un interès general, amb base social àmplia i amb voluntat de millora de la qualitat de vida de les persones.

Això es concreta en les persones que exerceixen tasques de responsabilitat en les associacions i, per tant, especialment en els i les membres de les seves juntes directives. Però també, ens adrecem a persones associades, voluntàries, personal tècnic, i a totes aquelles inscrites en el registre ciutadà de Barcelona. Sense oblidar totes aquelles persones que formen part d’altres formes d’organització col·lectiva, com les fundacions.

Més informació
Casal de Barri La Pau

Associació de Veïns La Palmera

L'Associació de Veïns del barri de La Palmera i Verneda-La Pau es va constituir per donar un espai de representativitat al veïnatge, on la veu de totes les veïnes i els veïns sigui escoltada.

Més informació
Institut Barcelona Esports

L'Institut Barcelona Esports

Barcelona és una ciutat que estima l’esport. El nostre objectiu és aconseguir impulsar una política esportiva de proximitat, amb l’esport com una eina per a l’educació, la salut, la formació, la transmissió de valors positius, la inclusió i la millora de la cohesió social, amb un accés universal a la pràctica esportiva.

Més informació
Casal de Barri La Pau

Associació de Veïns La Pau

L'Associació de Veïns i veïnes del barri de La Pau compleix aquest any 50 anys de lluita. Va nèixer el 1968, per resoldre les necessitats i carències d'un barri periferic i fronterer i sense serveis, sense escoles, sense CAP (Centre d'Atenció Primària), sense serveis socials, ni mitjans de comunicació, etc..Amb molt d'esforç, s'han aconseguit la majoria dels serveis reivindicats. Actualment volem reactivar culturalment la zona, oferint espais d'oci i creant activitats i events socioeducatius i socioculturals per a satisfer la demanda de la ciutadania. 

Més informació
Casal de Barri La Pau

Sant Martí Eix comercial

L'àrea compresa des de la Rambla Prim i el carrer Bach de Roda, per un costat i la Gran Via i la ronda de Sant Martí per l'altre, constitueix l'eix comercial de Sant Martí. Compte amb el recolzament de l'Ajuntament de Barcelona, de tots els comerciants de la zona i de la Generalitat de  Catalunya i suposa una revalorització del petit i mitjà comerç al Barri.

Més informació
Casal de Barri La Pau

Departament de Justícia

El Departament de Justícia té com a funcions bàsiques les matèries relacionades amb l’Administració de justícia a Catalunya i la seva modernització; A més a més, els serveis penitenciaris, la rehabilitació i la justícia juvenil; Així mateix, té encarregat la conservació, actualització i desenvolupament del dret civil de Catalunya, les entitats jurídiques, els notaris i els registradors.

Més informació

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri La Pau

La Verneda-La Pau (Sant Martí) | Adreça: c/Pere Vergès,1,1.º / C.P. : 08020 / Barcelona | Tlf: 932780535