Home / Als casals de barri en passa alguna! Projectes comunitaris plens de vida

Als casals de barri en passa alguna! Projectes comunitaris plens de vida

Casals de barri. Els casals de barri són centres de vida comunitària. Encetem una sèrie de notícies per explicar alguns dels projectes comunitaris més interessants que hi tenen la seu.

El casal de barri, consolidat com a paradigma d’equipament de proximitat amb la gent del barri i per al barri, actua com a promotor de la vida social i associativa a partir de valors com la solidaritat, el consens, el diàleg i la col·laboració.

A la ciutat de Barcelona n’hi ha 40 i conformen un teixit molt divers, tant pels projectes que s’hi desenvolupen com per la gent que els pobla.

Com que parlar de tots els projectes comunitaris que es desenvolupen als casals és una tasca impossible, en aquesta sèrie d’articles anirem seleccionant un projecte de cada casal, els quals, per una raó o una altra, poden ser especialment engrescadors, innovadors o simplement bonics.

Tenim, doncs, al davant l’apassionant tasca de descobrir-vos projectes que combinen l’energia comunitària que els mou amb les temàtiques d’actualitat, com la digitalització o la sostenibilitat, però també amb la creativitat i la lluita pels drets de les veïnes i els veïns.

Hi trobarem casals molt petits en termes de local, però molt grans pel que fa a activitats i dinàmiques comunitàries. Hi trobarem casals del centre de la ciutat i casals a la vora del bosc. Hi trobarem persones grans i persones joves que participen en la vida del barri per millorar-lo i fer-lo cada cop més humà, més amable.

Des del ‘plogging’ (sabeu què és?) fins a la nevera solidària, passant pel traster comunitari, repassarem allò que fa que Barcelona sigui una ciutat socialment innovadora i molt creativa.

També ens aproparem a alguns projectes que han estat clau i imprescindibles durant la pandèmia i que continuen d’alguna manera per sostenir aquelles vides que queden al marge. Perquè d’això es tracta, de no deixar cap veí o veïna sense un espai d’acollida, de trobada i de suport mutu.

Mireu els que ja tenim:

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri del Poblenou

Poblenou | Adreça: Rbla Poblenou, 49 | Tlf: 933091960