Home / Caminades ‘plogging’ o com cuidar el bosc en comunitat

Caminades ‘plogging’ o com cuidar el bosc en comunitat

Casals de barri. Des del casal de barri Can Rectoret, un grup de veïns i veïnes del barri surten a caminar i a recollir brossa per cuidar el bosc del voltant.

Sabeu què és el ‘plogging’? Al casal de barri Can Rectoret sí que ho saben: des de l’abril, cada dimecres, un grup de veïnes i veïns es dediquen a la pràctica de caminar i recollir la brossa: mentre fan exercici, tenen cura de la natura que els i les envolta.

És el primer dels projectes comunitaris singulars que es desenvolupen als casals de barri de la nostra ciutat i que us volem explicar. Perquè són innovadors, perquè són inclusius o perquè combinen diverses temàtiques o valors.

El ‘plogging’ és una pràctica iniciada a Suècia que combina l’esport i la cura de la natura. Mentre es camina o es corre i es fa exercici, es descobreix la muntanya i es recull la brossa que es troba per terra. La paraula prové de la unió de dos conceptes: ‘running’ (‘córrer’ en anglès) i ‘plocka’ (‘collir’ en suec).

La iniciativa a Collserola ve d’un grup de persones usuàries del casal de barri Can Rectoret, que van proposar fer un grup de caminades, i del casal, que amb l’ajuda de Daniel Loriot, esportista i coneixedor de rutes per Collserola, va organitzar les dues primeres sessions de ‘plogging’.

Una iniciativa que vol créixer

L’Anna Ripoll, coordinadora del casal, ens comenta que “es troba de tot al bosc: restes d’obres, roba i calçat, mascaretes, plàstics, ampolles, pots de pintura, esprais, llaunes, lavabos trencats, joguines…, de tot”. Un dia fins i tot hi van trobar un carro de supermercat.

“Amb aquestes caminades”, continua, “es contribueix al manteniment del bosc de Collserola, però no és suficient. Hi ha tanta brossa que caldria fer més neteja per part dels forestals”.

El grupet que actualment surt cada dimecres des del casal és força fix, però volen ampliar. Segons Ripoll, “les veïnes volen estendre la iniciativa a tots els barris de muntanya. També fer-ho o animar a fer-ho al veïnat de Mas Sauró, Mas Guimbau i Vallvidrera”. El primer dia no van anar més enllà de dos carrers del casal, que és el punt de partida, ja que no paraven de trobar brossa. Ara ja poden caminar una mica més.

Si us interessa participar-hi, us hi podeu apuntar! Contacteu amb el casal de barri Can Rectoret.

 

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri del Poblenou

Poblenou | Adreça: Rbla Poblenou, 49 | Tlf: 933091960