Home / Un espai de cures i suport per a les persones que cuiden

Un espai de cures i suport per a les persones que cuiden

Casals de barri. El Casal de Barri Congrés-Indians ofereix “Un cafè per compartir”, una iniciativa que s’emmarca en el servei municipal VilaVeïna.

Cuides alguna persona propera? Aquest espai és per a tu! Es tracta d’“Un cafè per compartir”, un espai comunitari de trobada per a persones que tenen cura de la seva parella, d’un familiar o d’alguna persona propera.

Sovint les persones que cuiden es troben en situacions d’angoixa o tenen poc espai per a elles mateixes” diu l’Anna Casanova, tècnica de VilaVeïna al Casal de barri de Congrés-Indians. Per donar resposta a les necessitats de relació, suport i descàrrega d’emocions neix ‘Un cafè per compartir’.

Tots els dijous de 16.00h a 17.30h les persones que tenen cura de familiars, veïnes o alguna persona del seu cercle més proper es troben en aquest espai conduït per professionals.

Aquesta iniciativa no només suposa un suport o acompanyament emocional, sinó que les participants “també augmenten el seu vincle social“. “Sovint són persones que disposen de poc temps i estan esgotades físicament i mentalment, tenir una zona de trobada on compartir amb altres companyes és molt gratificant”.

Precisament per aquest cansament i la particularitat de les tasques, tenen lloc en circuits d’intimitat i en el marc de les llars, les participants “no poden assumir la regularitat en la seva assistència”. Tot i això, es calcula que prop d’una desena de dones formen part d’’Un cafè per compartir’.

Aquesta és una acció que s’emmarca en el servei municipal VilaVeïna, una iniciativa de ciutat que “posa la vida al centre”. Un dels objectius del servei és “cuidar les persones que assumeixen les cures de persones del seu entorn“. A més d’aquest espai per compartir i intercanviar emocions, al casal també hi ha altres espais de trobada, en aquest cas, destinat a professionals de les cures, com ‘Yoga per treballadores de les cures’.

És per això, entre altres motius, que les participants del grup “no poden assumir aquesta regularitat en l’assistència”. Tot i això, es calcula que prop d’una desena de dones formen part d’“Un cafè per compartir”.

Aquesta acció s’emmarca en el servei municipal VilaVeïna, una iniciativa de ciutat que “posa la vida al centre”. Un dels objectius del servei és “cuidar les persones que assumeixen les cures de persones del seu entorn”. A més d’aquest espai per compartir i intercanviar emocions, al casal també hi ha altres espais de trobada, com ioga per a treballadores de les cures.

 

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri del Poblenou

Poblenou | Adreça: Rbla Poblenou, 49 | Tlf: 933091960