Entitats i grups col·laboradors

Entitats residents

Associació de Veïns i Veïnes de Montbau

Associació de Veïns i Veïnes de Montbau

L'Associació de veïns i veïnes del Barri de Montbau (el nom no es catalanitzaria fins a l'any 1980) es va constituir al mes d'octubre de l'any 1963 per contrarestar l'entorn actiu de les persones i al voltant de les cooperatives que havien contribuït a poblar el barri, especialment La Puntual i La Graciense. Va ser una de les primeres associacions de la ciutat de Barcelona després de la Guerra Civil.

Contacte: associacioveinsmontbau@gmail.com / 934 28 29 34

AEEF Montbau

AEEF

Aeef de Montbau. Entitat cultural nascuda el 1967. La seva finalitat és la conservació, la manifestació i la difusió de la cultura catalana en tots els seus àmbits: artístic, literari, musical, tradicional i popular, fent-la arribar a tothom, des dels més petits fins als més grans.

Contacte: aeefmontbau@gmail.com

Big Band Montbau

Big Band

L’Associació Musical Big Band de Montbau es constitueix el 31 de gener de 2011, amb l’objectiu genèric d’impulsar la música, concretament a través de les activitats de la seva big band, la Big Band de Montbau. Paral·lelament, l’Associació vol posar en marxa iniciatives encaminades a la difusió i promoció de la cultura musical, com ara cicles de concerts, jam sessions, tallers,  seminaris o conferències.

Contacte: associaciomusicalbbm@gmail.com

AFANOC

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, va néixer el 1987 a partir de l’experiència vital que vam viure un grup de pares i mares que ens vàrem trobar amb la situació de tenir un fill/a ingressat a l’hospital amb diagnòstic de càncer.

Contacte: afanoc@afanoc.org /93 237 79 79

Grups col·laboradors

Diables de Montbau

Diables De Montbau

Els diables de Montbau és una colla de diables fundada el febrer de 2015 al barri de Montbau de Barcelona. Compta també amb una colla infantil, els diablons de Montbau, i un grup de tabalers. Formen part de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

La Colla participa en l’organització de la Festa Major de Montbau, i en diverses activitats dins dels períodes festius: La flama del Canigó a la nit de Sant Joan i els foguerons per Sant Antoni.

Contacte: diablesdemontbau@gmail.com

Dones Montbau Teatre

Grup de Teatre Dones de Montbau

Dones Montbau Teatre neix l'any 2020 per iniciar una recerca en comunitat de les problemàtiques socials que vivim el sol fet de ser dones.

Treballem a través de l'eina del teatre de les oprimides des d'una perspectiva feminista, intercultural, intergeneracional i interseccional per tal d'apoderar les dones perquè siguin agents de canvi al seu entorn.

En visibilitzar aquestes opressions, representar-les i, posteriorment, debatre-les conjuntament amb l'espectador/a estem creant un espai de diàleg; l'acció de compartir experiències, sabers i aprenentatges obren noves maneres de veure el món i noves maneres de transformar-lo.

"Actors som tots nosaltres, el ciutadà no és aquell que viu en societat: És aquell que la transforma!"

August Boal.

Contacte: educarte.teatro@gmail.com

JAM

JAM

La JAM és un casal autogestionat pels joves del barri de Montbau que pretén difondre i visibilitzar la cultura de proximitat programant accions i projectes que atenguin les necessitats dels joves del barri.

L’entitat participa en la programació de la Festa Major de Montbau en el cicle #035 organitzat per Sala Polivalent de Montbau i APC.

Contacte: jam.contacte@gmail.com