Home / "Les manetes del Clot", un projecte per teixir camins comuns a través de la costura

"Les manetes del Clot", un projecte per teixir camins comuns a través de la costura

Casals de barri. El primer i el tercer dimecres de cada mes es reuneix "Les manetes del Clot", un grup de persones disposades a oferir els seus serveis i coneixements de costura a tot el barri.

El Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris (EAMP) ja fa més de quatre anys que és la seu de "Les manetes del Clot". Dos cops al mes, durant dues hores, les persones interessades es troben per posar en comú els seus coneixements de costura. L’objectiu? Més enllà de teixir xarxa i compartir coneixements, és una gran oportunitat per donar suport tant a projectes socials com a les activitats festives tradicionals del barri on la costura sigui necessària.

En aquest casal ubicat al Clot – Camp de l’Arpa hi ha grups, anomenats “El barri proposa”, en els quals veïns i veïnes ofereixen el seu temps i coneixements a la comunitat de manera gratuïta. “Un dia, una de les veïnes del barri, Maria Rosa Casas, va proposar i conseqüentment organitzar un espai de costura i treballs manuals on la gent que en volia aprendre o que necessitava assessorament la podia trobar i l’ajudava i compartien espai”, explica la dinamitzadora del casal, Laia Serra.

El 2018 es va reformular l’espai amb la suma d’altres veïnes del barri del Clot – Camp de l’Arpa i van buscar el mètode ideal per oferir els serveis i coneixements de costura a tot el barri.

Amb aquests quatre anys d’experiència, ja han pogut fer projectes com “els regals per a la campanya de Reis fets a mà per a totes les franges d’edat, han arreglat vestits del calendari festiu del barri (com mocadors per a les ploraneres o arranjaments de vestits del seguici de l’enterrament de la sardina…) i han fet faldons per al sota escala del Centre Cívic La Farinera”, segons explica la coordinadora del casal. “Les manetes del Clot” és un espai obert a tot tipus de projectes. De fet, últimament una veïna del barri que col·labora amb una protectora d’animals els ha demanat si poden fer cistelles de transport per als animals que acullen i ja han posat fil a l’agulla!

Vols participar-hi? Posa’t en contacte amb el Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris (EAMP)!

Segueix-nos a les xarxes

Casal de Barri Trinitat Nova

Trinitat Nova | Adreça: C/ Garbí 3, 08033 | Tlf: 677408154