Home / DIFUSIO CULTURAL

EXPOSICIONS

CONCURS FOTOGRÀFIC HOSPITALS DE DIA A CATALUNYA
De dimecres 14 de setembre fins divendres 4 de novembre
Desena edició del concurs de fotografia 2022 d’Hospitals de dia infantojuvenils de Salut mental de Catalunya. Exposició cedida per l’Hospital de dia de Nou Barris.

TUÉ SUMPANAL CALÓ – EL TEU VEÍ GITANO 

De dilluns 7 de novembre fins divendres 16 de desembre
La comunitat gitana del Verdun mostra la realitat del seu dia a dia a través de fotografies amb l’objectiu de capturar l’essència de la tradició i la contemporaneïtat del seu poble.

 

ITINERARIS

EL CLOTUS MELIS
Dissabte, 15 d’octubre, a partir de les 11.00 h
Ruta pel barri del Clot i Camp de l’Arpa, molt ric gràcies a les hortes i els molins al voltant del Rec Comtal. El Clot proveïa de queviures a la ciutat de Barcelona i, entre d’altres productes, de mel de gran qualitat. Descobrirem alguns dels seus racons més emblemàtics: la Farinera, les casetes del carrer del Clot, la Casa de la Vila, el carrer Sant Sever, la Cooperativa L’Antiga o Can Robacols, entre d’altres. A càrrec de l’Alba Casaramona. Inscripció a partir del 3 d’octubre.

LA BARCELONA DEL QUIXOT
Dissabte, 19 de novembre, a partir de les 11.00 h
En la segona part del llibre, el Quixot es passeja pels carrers de Barcelona. Visita un establiment on imprimeix la segona part de les seves aventures, passa uns dies amb el seu amic Antonio Moreno i conversa amb la societat catalana. Un ambient compatible amb la descripció de Cervantes de Barcelona com un “arxiu de cortesia” que reviurem amb aquest itinerari. A càrrec de l’Alba Casaramona. Inscripció a partir de l’1 de novembre.

 

MÚSICA

FLAMENCO DE BARRIO 2022
Dijous, 10 de novembre, a partir de les 19.00 h
Cicle festiu de flamenc on podràs gaudir de diferents espectacles als barris de la Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes i Verdun. Concretament al Verdun es durà a terme un concert de rumba flamenca de David Morote i la seva banda. 

 

XERRADES

QUÈ ÉS EL BO SOCIAL I COM ES DEMANA?
d
imarts, 18 d’octubre a les 18.00 h
Veurem què és el bo social i com afecta la factura de la llum, els seus requisits i com es pot sol·licitar. A càrrec del Punt d’Assessorament Energètic. Cal inscripció prèvia.

 

HISTÒRIA DEL POBLE GITANO
divendres, 18 de novembre a les 18.00 h
La història de la comunitat romaní és desconeguda per la gran majoria de població. Coneixerem els orígens i l’arribada a Espanya dels gitanos i la seva persecució des dels temps dels reis catòlics fins al franquisme. A càrrec de Nou Barris Conviu. Cal inscripció prèvia.

COS DE DONA: MEDICINA D’HOMES
dijous, 24 de novembre a les 18.00 h
Xerrada participativa amb l’objectiu de visibilitzar la importància de la incorporació de la mirada de gènere en l’àmbit de la salut i trencar la concepció patriarcal i androcèntrica de la medicina. Grup no mixt. Possibilitat de canguratge.

LLARS I CURES
dimarts, 13 de desembre a les 18.00 h
Ets treballadora de la llar? Vols saber quins són els teus drets laborals? Vine i informa’t en aquesta xerrada amb el Punt de defensa de drets laborals de Nou Barris.  

ALIMENTACIÓ SALUDABLE, CONSELLS I RECOMANACIONS
*AJORNADA*
Coneixerem quins són els aliments i ingredients imprescindibles per seguir una alimentació saludable pel nostre cos. A càrrec del CAP Rio de Janeiro.

 

Segueix-nos a les xarxes

Casal de barri Verdun

Verdun | Adreça: c/ de Luz Casanova, 4-6 | Tlf: 933547904