Notícies
Visites a explotacions ramaderes extensives per connectar productors amb carnisseries i restauradors de Barcelona
Per donar a conèixer la carn de ramaderia extensiva i afavorir relacions comercials directes, l’Ajuntament organitza visites a explotacions ramaderes i trobades en espais de relació entre productores, carnissers i restauradors.
L’Ajuntament de Barcelona, a través del programa Comerç Verd, impulsa un projecte per donar a conèixer la carn de ramaderia extensiva i afavorir-ne la comercialització en circuits curts.
La primera activitat consistirà en una visita a explotacions ramaderes del Montseny dirigida a carnissers i carnisseres de la ciutat, que se celebrarà el 17 de novembre. La segona, visitarà dues explotacions ramaderes extensives al Vallès Oriental, un espai de relació i presentació de projectes i un esmorzar i dinar amb productes locals, pensat per a restauradores.
Programa previst per la jornada al Montseny – sessió per a carnissers – 17 de novembre
8.30 h – Recollida d’assistents a Barcelona i trasllat a Tagamanent Punt de trobada: Fabra i Puig, carrer San Andrés de Palomar, 08030, Barcelona
9.30 h – Arribada a Tagamanent (Ajuntament de Tagamanent, plaça de la Vila, 0 S/N, 08593, Tagamanent)
09.30 – 11.15 h – Presentació de projectes i iniciatives
Benvinguda
Presentació de la jornada i projecte
Presentació de les agrupacions de productors: breu presentació de l’origen i la trajectòria, nombre d’integrants, característiques principals dels productors i el model productiu, principals productes subministrats, propostes de comercialització conjunta o altres projectes en marxa. (ARAM, Ramats del Montseny i Associació de petits productors i elaboradors agroalimentaris del Montseny)
Presentació de la marca Unaun, projecte que promou la carn de ramaderia extensiva i canals de venda directes entre ramaders/es, establiments i consumidors, que garanteixen preus justos i sostenibilitat.
Presentació del projecte de logística agroecològica (La Diligència, cooperativa de transport agroecològic i altres pendents de confirmar)
11.15 – 12.30 h – Dinàmica d’espai de relació: ramaders/es i carnissers/es. Trobades guiades i estructurades per conèixer productors i establiments, intercanviar necessitats, reptes i oportunitats, i explorar col·laboracions futures.
12.30 – 13.30 – Dinar amb productes locals
13.30 – 15.30 h – Visita a la primera explotació Pius Muntanyà, explotació d’oví extensiu
15.30 h – 17.30 h – Visita a la segona explotació. Casanova de Figarolas, boví extensiu de raça Angus
17.30 – 18.30 – Retorn a Barcelona
Programa previst per la jornada al Vallès – Jornada per a restauradors – 1 de desembre
8.30 h – Recollida d’assistents a Barcelona i trasllat a Granollers Punt de trobada: Fabra i Puig, carrer San Andrés de Palomar, 08030, Barcelona
9.15 h – Arribada a Granollers i esmorzar de forquilla amb productes locals, en el marc de la Queixalada
Punt de trobada: Fàbrica Roca Umbert.
10.15 – 11.00 h – Presentació de projectes i iniciatives
Presentació del projecte i funcionament de la jornada
Presentació de la marca Unaun, projecte que promou la carn de ramaderia extensiva i canals de venda directes entre ramaders/es, establiments i consumidors, que garanteixen preus justos i sostenibilitat.
Presentació de projecte de logística agroecològica (La Diligència, cooperativa de transport agroecològic i altres pendents de confirmar)
11.00 – 12.15 h – Dinàmica d’espai de relació: ramaders/es i restaurants. Trobades guiades i estructurades per conèixer productors i establiments, intercanviar necessitats, reptes i oportunitats, i explorar col·laboracions futures.
12.15 – 13.30 h – Temps lliure per visitar la fira i conèixer altres productors i activitats.
13.30 – 15.00 h – Dinar de la Queixalada
15.00 – 16.30 h – Visita a una explotació d’oví extensiu a (Can Canyelles, Canovelles)
16.30 – 17.45 h – Visita a una explotació ecològica de boví i porcí (Can Joans, Lliçà d’Amunt)
17.45 – 18.30 h – Retorn a Barcelona
Com inscriure-s’hi?
La participació és gratuïta, amb places limitades, i està adreçada a professionals de la carn i a restauradores interessats a incorporar productes d’aquest tipus als seus establiments.
El projecte s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per reforçar les xarxes alimentàries de proximitat i donar suport a un model ramader més sostenible i respectuós amb el territori.
Per inscriure’s a la jornada al Montseny per a carnissers, cal omplir aquest formulari.
Per inscriure’s a la jornada al Vallès per a restauradors, cal omplir aquest formulari.