Barcelona Cuida, al costat de les treballadores de la llar i de les cures

Cures. L’espai d’informació i orientació Barcelona Cuida desplega un seguit d’actuacions específiques per acompanyar les treballadores de la llar i de les cures en el marc de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

L’espai Barcelona Cuida roman tancat i no oferirà atenció presencial fins a nou avís com a mesura preventiva per evitar la propagació de la Covid-19, però posa en marxa una sèrie d’accions telemàtiques per tal d’informar i assessorar les treballadores de la llar i de les cures.

Aquestes iniciatives, d’atenció telefònica i per correu electrònic, es despleguen després de constatar el seu neguit per les diferents situacions que viuen aquests dies en relació als serveis d’atenció personal que realitzen a domicili, al seu benestar i als seus drets laborals. També s’incideix en donar resposta a les preguntes més freqüents de familiars de persones cuidades, així com de tota persona cuidadora, comptant també amb recursos audiovisuals específics.

Per a les treballadores de la llar i de les cures:

– Es posa a disposició el telèfon 93 413 25 55 en horari d’atenció de dilluns a divendres de 8 a 15 h per atendre consultes i resoldre dubtes sanitaris de protecció davant la Covid-19.

– També el telèfon gratuït 900 505 805, de dilluns a diumenge de 6 a 24 h, en què psicòlegs donaran suport emocional i atenció psicològica a les treballadores de la llar i de les cures que sentin angoixa, nervis, dificultats per dormir, etc. La clau d’accés és “DOMICILIO2020”.​

Assessorament en matèria de drets laborals per part dels Punts de Defensa dels Drets Laborals de Barcelona Activa93 234 61 20, 93 234 61 21 i 93 234 61 22, de dilluns a divendres.

Per a famílies cuidadores:

– Informació i orientació a les famílies sobre la contractació de persones per fer tasques de la llar i de les cures:

  • Es posa a la seva disposició un telèfon de referència per assessorar-les sobre què es pot oferir a les persones contractades en matèria laboral davant la crisi sanitària causada per la Covid-19: 93 443 30 40 en horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 18 h.
    Fora d’aquests horaris, podeu escriure a: anemperfeina@pangea.org

– Per a totes les persones cuidadores, remunerades o familiars, es publiquen quatre vídeos amb instruccions clares de com adoptar les mesures generals de protecció establertes per les autoritats sanitàries davant la Covid-19.

Tots aquests recursos d’atenció telefònica es recullen a la guia de recomanacions i consells per cuidar i protegir a persones malaltes o dependents, disponible en aquesta pàgina.

També podeu descarregar-vos la imatge amb els principals telèfons de suport i acompanyament a través d’aquest enllaç.

Per a més informació, Barcelona Cuida atén telemàticament de dilluns a divendres de 8 a 14 h i de 15 a 19 h, per telèfon al 93 413 21 21 i per correu electrònic a barcelona.cuida@bcn.cat.

L’espai Barcelona Cuida ofereix serveis d’informació i orientació sobre on trobar els serveis i recursos dels àmbits de cura de la persona dependent o malalta i suports pràctics en ocupació i formació professionalitzadora, aspectes legals i jurídics, suports emocionals i activitats per a persones cuidadores.

Comparteix aquest contingut