×

Error message

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in include() (line 9 of /var/www/apps/app0406/www/ciutatcuidadora/sites/all/modules/custom/bcn_social/templates/bcn-social.tpl.php).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in include() (line 9 of /var/www/apps/app0406/www/ciutatcuidadora/sites/all/modules/custom/bcn_social/templates/bcn-social.tpl.php).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in include() (line 9 of /var/www/apps/app0406/www/ciutatcuidadora/sites/all/modules/custom/bcn_social/templates/bcn-social.tpl.php).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in include() (line 9 of /var/www/apps/app0406/www/ciutatcuidadora/sites/all/modules/custom/bcn_social/templates/bcn-social.tpl.php).

Nova fase d’ampliació de l’Hospital del Mar

Sanitat i salut. El nou edifici de sis plantes entrarà en servei a mitjans de l'any 2024.

Aquest mes de juny comença la nova ampliació de l’Hospital del Mar, que permetrà guanyar espai, capacitat i flexibilitat i dotarà el complex hospitalari de més digitalització i respecte pel medi ambient. Es preveu que el nou edifici pugui entrar en servei a mitjans de l’any 2024.

El projecte preveu la construcció d’un nou edifici de 22.500 metres quadrats amb sis plantes d’hospitalització i 75 llits, quatre quiròfans preparats per atendre intervencions de gran complexitat, un d’ells equipat amb equips de TC (tomografia computada) i ressonància magnètica, una nova unitat de cures intensives amb 18 llits de crítics, connectada de manera directa amb el nou bloc quirúrgic i la unitat de reanimació per facilitar el seguiment i el trasllat dels malalts, i un heliport que permetrà atendre pacients greus que requereixin una atenció altament especialitzada.

Aposta per la tecnologia i la digitalització

El futur Hospital del Mar aposta per la transformació digital en l’àmbit hospitalari i s’ha dissenyat per aprofitar al màxim les noves tecnologies disponibles, com la 5G, que permetrà potenciar les connexions tant internes com externes amb altres hospitals i fer cirurgies robotitzades en directe i controlades a distància, així com potenciar les videoconsultes i la telemedicina.

També s’utilitzarà un sistema innovador que combinarà aquesta tecnologia amb la gestió de dades, la tecnologia de reconeixement facial i la internet de les coses per optimitzar el temps de les visites, guiar els pacients i visitants per l’interior de l’hospital i generar avisos de l’ordre d’entrada i els temps d’espera. A més, permetrà sincronitzar l’agenda de visites dels pacients amb la seva ubicació en temps real i la xarxa de transport públic per oferir-los el millor itinerari per arribar al centre.

Respectuós amb el medi ambient

El nou edifici està pensat per ser cent per cent respectuós amb el medi ambient. Per això, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta per generar electricitat que cobreixi el consum propi, es construirà una doble pell a la façana amb lames de protecció solar adequades a l’orientació per aprofitar la llum natural i minimitzar l’escalfor, es reforçarà la ventilació interior creuada amb patis interiors i es facilitarà l’estalvi energètic.

Les terrasses tindran cobertes vegetals de 2.700 metres quadrats de superfície, que permetran reduir la petjada de carboni de l’edifici en 2.169 tones de CO2 l’any, generaran frescor i ombres i evitaran l’efecte illa de calor. També es crearan jardins terapèutics per als pacients, s’aprofitaran les aigües de la pluja i s’utilitzaran materials de construcció de proximitat i fusta certificada.

Alhora, es continuarà apostant per la xarxa de distribució d’aigua calenta sanitària i de climatització Districlima, que ja ha assolit un estalvi del 41% en les emissions de CO2 per m2 a l’Hospital del Mar, i de l’enllumenat led d’alt rendiment i eficiència.

Procés de cocreació i aprenentatge de la pandèmia

El projecte és fruit d’un procés de cocreació amb pacients, familiars i professionals del qual van sorgir més de tres-centes propostes, que s’han valorat a l’hora de fer-ne el disseny final.

També s’han tingut en compte les necessitats detectades durant la gestió de la covid-19, que han mostrat la importància de tenir espais flexibles i adaptables a noves realitats, la separació de circuits i la possibilitat d’augmentar la capacitat d’hospitalització i de cures intensives en un temps molt curt.

El projecte té un pressupost total de prop de 150 milions d’euros i s’ha presentat a les ajudes del fons Next Generation de la Unió Europea.

 

Comparteix aquest contingut