Participació en el III Simposi Internacional: Cura i Negligència en l’Entorn Familiar, organitzat per la UIC

Temps i cures. L'Institut d’Estudis Superiors de la Família de la Universitat Internacional de Catalunya, celebra el seu III Simposi Internacional sobre Cura i Negligència en l’Entorn Familiar.

Carme Carrera, tècnica de programes de temps de l’Ajuntament de Barcelona, ha participat en el Simposi explicant les bones pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona per assolir una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.

 

Dimecres 20 de novembre de 2019, s’ha celebrat el III Simposi Internacional: Cura i Negligència en l’Entorn Familiar, organitzat per l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de la Universitat Internacional de Catalunya. El tema escollit per aquesta edició ha estat “La importància del temps en la cura”, que s’ha tractat tant des de la perspectiva acadèmica com des de la perspectiva de bones pràctiques en usos del temps.

En aquesta simposi ha tingut lloc la Taula rodona  Temps, cura i salut: Investigacions acadèmiques, on el Dr. Tomás Cano, investigador de la Universitat de Frankfurt, i el Dr. Marc Grau, IESF Càtedra Joaquim Molins Figueras, han posat de relleu la importància de la involucració parental en la cura dels seus fills i filles per garantir un major desenvolupament cognitiu.

La Carme Carrera, com a tècnica de programes de temps de l’Ajuntament de Barcelona, ha participat en la Taula rodona dedicada a Temps i cura a les ciutats: bones pràctiques des de l’administració, compartint la seva expertesa en l’àmbit de temps i les actuacions que es realitzen a la ciutat a través del Pacte del Temps, un compromís per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.

Aquesta taula també ha comptat amb la intervenció del Lluís Coromines, que com a tècnic de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya, ha explicat el que suposa impulsar una experiència pionera com aquesta. L’Ana Alonso i Montserrat Zamora, tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Argentona i tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat respectivament, han exposat les iniciatives per impulsar els Pactes del temps als seus municipis amb l’objectiu de millorar i humanitzar els horaris de la ciutadania.

 

Podeu consultar aquí el programa del Simposi.

Comparteix aquest contingut