El projecte VilaVeïna desplega el seu servei a sis barris més de Barcelona

Serveis socials. A partir del mes de març, els barris de Badal, el Clot-Camp de l’Arpa, la Dreta de l’Eixample, la Prosperitat, el Maresme i Horta comptaran amb una oficina VilaVeïna per donar resposta a les necessitats vinculades a la cura del veïnat.

Un any i mig després de l’obertura de la primera VilaVeïna a Barcelona, el projecte amplia ara el seu radi d’acció amb sis oficines noves, que se sumen a les deu que ja estan en funcionament. D'aquesta manera, es consolida una xarxa estable amb setze oficines VilaVeïna als deu districtes de la ciutat des d’on es donarà servei a unes 320.000 persones, el 20% de la població de Barcelona.

VilaVeïna inauguració

En aquest espai, la ciutadania hi trobarà un equip de professionals que li proporcionarà informació sobre tots els recursos i els serveis disponibles al voltant de les cures, amb l’objectiu d’acompanyar les persones cuidadores i aquelles que necessiten ser cuidades, i donar-los suport des d’una lògica de proximitat i de manera col·lectiva.

Entre els serveis que s’ofereixen destaquen els punts informatius i d’orientació entorn de les cures, els de promoció de les habilitats familiars, els serveis de suport a la conciliació i els espais de benestar emocional i suport mutu. Alhora, també ofereix assessorament jurídic i laboral per a les persones cuidadores. 

El projecte s’adreça a tota la ciutadania, però en especial a les persones que necessiten més acompanyament i atenció, com són les famílies amb infants, la gent gran i les persones que se’n fan càrrec, de manera remunerada o no.

Actualment, els barris que ja compten amb oficines del projecte són el Gòtic, El Carmel, el Congrés i els Indians, la Marina, la Maternitat i Sant Ramón, la Trinitat Vella, la Vila de Gràcia, Provençals del Poblenou, Sant Gervasi de Cassoles i Vilapicina. 

A partir d’aquest mes de març la llista s’amplia amb la inauguració d’un espai VilaVeïna als següents barris: 

  • Badal, a Sants-Montjuïc
  • El Clot-Camp de l’Arpa, a Sant Martí
  • La Dreta de l’Eixample, a l’Eixample
  • La Prosperitat, a Nou Barris
  • El Maresme, a Sant Martí
  • Horta, a Horta-Guinardó

Amb aquestes últimes obertures, el projecte consolida el seu servei als deu districtes que conformen la ciutat de Barcelona. 

Comparteix aquest contingut