1r CONGRÉS INTERNACIONAL DE L'ESPORT A LES GRANS CIUTATS

BARCELONA - L'HOSPITALET 20-21 MARÇ 2019 EL FUTUR DE L'ESPORT A LES GRANS CIUTATS COMENÇA A BARCELONA START

Èxit de participació en el 1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats

Durant dos dies, l’INEFC de Barcelona ha estat l’escenari d’aquest 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats en el qual s’ha debatut sobre els models esportius a les ciutats i quines han de ser les claus del futur que cal abordar.

Hi han participat uns 600 congressistes i més de 60 ponents d’arreu del món i experts en matèria esportiva, que han posat sobre la taula tot allò relacionat amb l’esport a les ciutats.

Equipaments esportius, governança, espai públic, ciutats actives i grans esdeveniments han estat els grans eixos de debat del Congrés.

També s’han abordat temes com el gènere i l’esport, el joc, l’envelliment actiu, els joves i la inclusió social i la diversitat en l’esport. Tot un conjunt de mirades imprescindibles que han posat punt i final, abans de la cloenda oficial, en aquest 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats.

Actualitat

01/04/2019 Greg Clark reconeix Barcelona com una gran ciutat esportiva

El prestigiós assessor britànic va presentar una magistral conferència inaugural en qual va tractar aspectes com les ciutats, el futur i l'esport.

01/04/2019 El futur de l'Espai Públic a les ciutats, a càrrec de Mogens Kirkeby

Mogens Kirkeby, expert en Espais Públics, va ser el responsable de presentar la conferència sobre l’àmbit d’Espais Públics en el 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats.

29/03/2019 Les claus de l'Esport i la Governança, de la mà de Luis V. Solar Cubillas

El professor Luis V. Solar Cubillas, ex director d'Esports dels Ajuntaments de Bilbao i Barakaldo, va donar les claus sobre Esport i Governança en el 1r Congrés Internacional de l'Esport a les Grans Ciutats.

29/03/2019 Eleonora Bauer exemplifica com aconseguir Ciutats Actives

La directora de Buenos Aires Ciudad Activa va incidir en implicar la ciutadania a l'hora de fer esport i en que "si les ciutats no es plantegen el moviment, properament tindrem una gran crisi de salut".

Àmbits de debat i treball

4 visions de l'esport i les grans ciutats

Quatre experts aporten la seva visió de l'esport a Barcelona des d'una perspectiva sociològica, urbanística, històrica i econòmica.

Segons l'enquesta d'hàbits esportius de la població adulta de Barcelona (Ajuntament de Barcelona. Institut Barcelona Esports, 2017), l'any 2017 feien esport a la ciutat el 71,6% de les persones majors de 17 anys.

Núria Puig

GISEAFE (Grup d'Investigació Social i Educativa en Activitat Física i Esport)
Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, centre de Barcelona

En les últimes dècades s'ha anat consolidant a la societat el reconeixement de la importància de l'esport, tant per l'elevada repercussió mediàtica dels grans esdeveniments esportius com pels hàbits de la pràctica i la participació de la ciutadania en les activitats esportives. ...

Júlia Bosch

Universitat Pompeu Fabra Barcelona

Fins a quin punt es relacionen, a les ciutats, l'esport (en el sentit més ampli del terme) i el disseny urbà?

Juan-Andrés Hernando López

Arquitecte Urbanista

No hi ha dubte que l'esport és un fenomen urbà i modern que va lligat al desenvolupament de les ciutats que en el segle XX van créixer exponencialment.

Conrad Vilanou

Universitat de Barcelona

Llegir més
Organitza
Amb el suport de
Amb la col·laboració de
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Logo de l'Ajuntament de l'Hospitalet
Amb la col·laboració de
Logo de la Generalitat de Barcelona
Logo de Esport.cat
Logo de la Diputació de Barcelona