1r CONGRÉS INTERNACIONAL DE L'ESPORT A LES GRANS CIUTATS

BARCELONA - L'HOSPITALET 20-21 MARÇ 2019 EL FUTUR DE L'ESPORT A LES GRANS CIUTATS COMENÇA A BARCELONA START

Èxit de participació en el 1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats

Durant dos dies, l’INEFC de Barcelona ha estat l’escenari d’aquest 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats en el qual s’ha debatut sobre els models esportius a les ciutats i quines han de ser les claus del futur que cal abordar.

Hi han participat uns 600 congressistes i més de 60 ponents d’arreu del món i experts en matèria esportiva, que han posat sobre la taula tot allò relacionat amb l’esport a les ciutats.

Equipaments esportius, governança, espai públic, ciutats actives i grans esdeveniments han estat els grans eixos de debat del Congrés.

També s’han abordat temes com el gènere i l’esport, el joc, l’envelliment actiu, els joves i la inclusió social i la diversitat en l’esport. Tot un conjunt de mirades imprescindibles que han posat punt i final, abans de la cloenda oficial, en aquest 1r Congrés Internacional de l’Esport a les Grans Ciutats.

Actualitat

21/03/2019 Els Grans Esdeveniments obren la segona jornada del Congrés

Albert Soler, ha inaugurat la segona jornada del Congrés amb la seva xerrada sobre els grans esdeveniments destacant que "l'esport és un instrument per fer créixer un país a nivell mundial".

20/03/2019 Els àmbits d'Espai Públic i de Ciutats Actives tanquen la primera jornada del Congrés

El torn de tarda ha començat amb la conferència de Mogens Kirkeby sobre esport i espai públic. El director de l’Associació Internacional de l’Esport i la Cultura ha destacat la gran quantitat de persones que fan esport a l’aire lliure, 145 milions a tota Europa.

20/03/2019 Els nous models de governança de l'esport, a debat

El professor Luis V. Solar Cubillas ha donat les claus sobre Esport i Governança afirmant que "l'esport i la política han d’estar units i cal tenir present la col·laboració pública i privada, la transversalitat, la coordinació i la sostenibilitat".

20/03/2019 Ja ha començat el 1r Congrés Internacional de l'Esport a les Grans Ciutats

Greg Clark ha assegurat que el futur de l’esport va molt relacionat amb l’ADN de la ciutat i que Barcelona viu molt l’esport.

Àmbits de debat i treball

4 visions de l'esport i les grans ciutats

Quatre experts aporten la seva visió de l'esport a Barcelona des d'una perspectiva sociològica, urbanística, històrica i econòmica.

Segons l'enquesta d'hàbits esportius de la població adulta de Barcelona (Ajuntament de Barcelona. Institut Barcelona Esports, 2017), l'any 2017 feien esport a la ciutat el 71,6% de les persones majors de 17 anys.

Núria Puig

GISEAFE (Grup d'Investigació Social i Educativa en Activitat Física i Esport)
Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, centre de Barcelona

En les últimes dècades s'ha anat consolidant a la societat el reconeixement de la importància de l'esport, tant per l'elevada repercussió mediàtica dels grans esdeveniments esportius com pels hàbits de la pràctica i la participació de la ciutadania en les activitats esportives. ...

Júlia Bosch

Universitat Pompeu Fabra Barcelona

Fins a quin punt es relacionen, a les ciutats, l'esport (en el sentit més ampli del terme) i el disseny urbà?

Juan-Andrés Hernando López

Arquitecte Urbanista

No hi ha dubte que l'esport és un fenomen urbà i modern que va lligat al desenvolupament de les ciutats que en el segle XX van créixer exponencialment.

Conrad Vilanou

Universitat de Barcelona

Llegir més
Organitza
Amb el suport de
Amb la col·laboració de
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Logo de l'Ajuntament de l'Hospitalet
Amb la col·laboració de
Logo de la Generalitat de Barcelona
Logo de Esport.cat
Logo de la Diputació de Barcelona