1r CONGRÉS INTERNACIONAL DE L'ESPORT A LES GRANS CIUTATS

Conferència inaugural

Greg Clark

Assessor Global / Acadèmic / Escriptor (Londres)

Té experiència en economies de la ciutat/inversió, tecnologia i innovació, governança urbana, planificació estratègica de la ciutat, immobles i forma urbana, transport regional, lideratge de llocs i polítiques nacionals. Proporciona lideratge de pensament amb organitzacions globals: El Banc Mundial, OECD, The Brookings Institution i The Urban Land Institute, sobre l'evolució del segle metropolità.
Dóna suport als líders en més de 100 ciutats a nivell mundial sobre estratègia/inversió i assessora a les empreses globals sobre les oportunitats d'inversió i empresa d'un món urbanitzador. Autor de 10 llibres i més de 100 informes. Té un paper docent a la University College de Londres i a la Universitat de Strathclyde, és membre Global Fellow de la Escola d'Economia de Londres i membre de l'Acadèmia de Ciències Socials.
Funcions del Consell No Executiu amb GLA/TfL i del Sector Immobiliari.

+ Presentació Power Point

Conferència

Leonor Gallardo

Professora / Consultora - Universitat de Castilla-La Mancha / Grup Igoid (Toledo)

Professora Titular de la Universitat de Castella-La Manxa (Acreditada a Catedràtica), Doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, on exerceix actualment. Ha estat assessora tècnica i coordinadora de programes al CSD entre 1994 i 1999 i directora de l'Escola de l'Esport entre 1999 i 2001 a la Direcció General d'Esports de Castella-La Manxa.
Quant a la seva activitat investigadora, compta amb més de 70 articles indexats i ha publicat 25 llibres en editorials científiques. Investigadora, escriptora, conferenciant, actualment lidera el Grup IGOID de recerca i la Spin-Off IGOID Sportec.

+ Presentació Power Point

Taula de debat

Gabriel Domingo

Gestor d'equipaments esportius

Equipaments Esportius Municipals (Barcelona)

Disposa d'una àmplia formació i experiència en la direcció i gestió d'empreses i organitzacions de serveis que operen en models de col·laboració de caràcter publicoprivat i en entitats sense ànim de lucre. A partir dels seus estudis inicials d'Enginyeria Industrial ha pogut aprofundir en el coneixement i aplicació de models d'excel·lència en diferents sectors. En el sector de la innovació i transferència tecnològica, va dirigir l'Institut Català de Tecnologia (ICT). Des de l'any 2003 dirigeix el Grup Claror, una de les entitats gestores més rellevants en la gestió de centres esportius municipals a la ciutat de Barcelona, una entitat que el passat 2018 ha estat reconeguda amb el segell d'Excel·lència 500+ atorgat per l'EFQM (European Foundation for Quality Management).

Laureà Fanega

Cap del servei d'Esports i Joventut

Ajuntament de L'Hospitalet

Doctor en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Ramon Llull. Llicenciat en Educació Física per l'INEFC de Barcelona. Executive Master in Public Administration per ESADE. Entrenador nacional de rugbi. Cap del Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de L'Hospitalet des del 2008. Professor especialista a l'INEFC de Barcelona i professor col·laborador al grau en Ciències Polítiques i de l'Administració de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Va ser director de Serveis d'Esports, Salut Pública i Serveis Socials a l'Ajuntament del Prat de Llobregat, director esportiu del complex esportiu i cultural ATRIUM Viladecans i gerent del Consell Esportiu del Baix Llobregat. Experiència en investigació i implementació de polítiques públiques innovadores en àrees vinculades a l'esport, i en polítiques relacionades amb el servei a les persones.

Pablo Hijar

Regidor delegat de Vivenda i Esports

Ajuntament de Saragossa

Saragossa, 1978. Tècnic de preimpressió de les arts gràfiques. Treballa en diferents agències de publicitat, editorials i tallers de premsa diària. Activitat com a professional en diferents camps (disseny gràfic, web, vídeo i comunicació). Desenvolupa, també, activitat artística i tècnica fent performances de vídeo —així com producció tècnica— per a gires, concerts i festivals. Activista estudiantil des del 1993, ha promogut mobilitzacions per la millora de l\'ensenyament públic i contra la precarietat laboral de la joventut. El 1993 va ingressar, també, a Esquerra Unida i al PCE. Actualment és membre del Consell Polític de l\'Aragó. L\'estiu del 2014 va participar, de manera entusiasta, en la posada en marxa de Saragossa en Comú. El 2011 es va implicar en el 15-M. Juntament amb altres activistes van posar en marxa la plataforma Stop Desahucios Zaragoza l\'estiu del 2011, que ha aconseguit, des d\'aleshores, paralitzar centenars de desnonaments i aconseguir centenars d\'acords i reallotjaments. El 2013 va ser sancionat per participar en un escarni pacífic en el marc de la campanya de suport a l\'ILP per a la dació en pagament, la moratòria i el lloguer social. També va participar en l\'organització de les Marxes de la Dignitat el 2014.

Michel Labrecque

President - Director General

Parc Olympique Montreal

Ha dirigit Vélo-Québec (1985-2000), Montréal en Lumière (1998-2009), la Société de Transport de Montréal (2009-2013) i, des del 2014, l'Olympic Park. També va ser regidor de l'Ajuntament de Montreal (2005-2009) i va presidir la Comissió de Grans Equipaments Metropolitans. Va treballar com a comentarista de ràdio i televisió per a Radio-Canada i Téle-Québec durant més de vint anys.

Harmunth Meyer-Buck

Arquitecte i consultor tècnic

International Association for Sports and Leisure Facilities (IAKS)

1943, Grevesmuehlen (Alemanya, mar Bàltic). Estudis d\'arquitectura i ordenació urbanística i regional del 1963/1964 al 1969/70, a la Universitat Tècnica TU Berlín. Visites d\'estudis a França, Anglaterra, els Estats Units, Espanya, Mèxic i l\'antiga Unió Soviètica.
Arquitecte en estudis d\'arquitectura importants de Berlín, amb l\'encàrrec de dissenyar projectes com ara instal·lacions educatives i esportives. Assessor científic universitari per a instal·lacions educatives i esportives a l\'Institut Federal d\'Instal·lacions Escolars de Berlín.
Creador dels grups de treball Gruen macht Schule (El verd crea escola) a Berlín. Arquitecte i assessor tècnic de la Conferència Permanent de Departaments d\'Ensenyament (Departaments d\'Esports) en el camp de la normalització i el desenvolupament de normes de qualitat i segure-tat per a instal·lacions escolars i esportives. Activitats actuals: assessor tècnic de la IAKS (l\'Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives), secció d\'Alemanya, i assessor tècnic de l\'administració d\'esports de Berlín en matèria d\'accessibilitat per a tothom.

Javier Odriozola

Director general d'Esports

Ajuntament de Madrid

Director general d'Esports de l'Ajuntament de Madrid, llicenciat en Filosofia i Lletres (Filologia Anglesa) per la Universitat Complutense de Madrid i RSA Diploma for Overseas Teachers of English de la Royal Society of Arts-British Council. Catedràtic d'Ensenyament Secundari, docent a les universitats de Manchester i Bristol i director de l'Institut Cervantes de Dublín i Bordeus. Des del 2005, activitat laboral en l'àmbit esportiu, subdirector general de Grans Esdeveniments Esportius Internacionals del Consell Superior d'Esports; director executiu del Consell Iberoamericà de l'Esport; director general de la Conferència Mundial del Dopatge en l'Esport de l'Agència Mundial Antidopatge; president del primer Grup “Esport” del Consell de la Unió Europea; vicepresident del Consell d'Europa per a les relacions amb l'Agència Mundial Antidopatge, i adjunt al representant europeu en el Comitè Executiu de l'Agència Mundial Antidopatge.

Fila Zero

Ana Vallejo Consultora esportiva MQSostenible Sports & Green Events (Espanya) + Trajectòria professional
Pablo Viñaspre Consultor esportiu Wellnes and Sport Consulting + Trajectòria professional
Albert Abaurrea Cap de l'Oficina d'equipaments esportius Diputació de Barcelona + Trajectòria professional
Mariano Bordas Cap del Servei d'Equipaments Esportius del Consell Català de l'Esport Generalitat de Catalunya + Trajectòria professional

Conferència

Luis V. Solar Cubillas

Professor universitari / Ex director d'Esports - Ajuntament de Barakaldo / Ajuntament de Bilbao

Noja, 1950. Llicenciat en Educació Física i E. i doctor en Filosofia i Ciències de l\'Educació. Director d\'Esports dels ajuntaments de Barakaldo i Bilbao (1983-91), director de l\'Institut Basc d\'Educació Física (1991-1999), director de Joventut i Esports de Bizkaia (1999-2003). Director de Cultura de l\'Ajuntament de Bilbao fins el 2007, coordinador general de l\'Athletic Club de Bilbao (2007-2009). Professor universitari des del 1989. Ha presidit les associacions de gestors de l\'esport d\'Euskadi i d\'Espanya. També ha ostentat la presidència espanyola d\'IAKS. Ha publicat, com a autor, Pierre de Cobertin. La dimensión pedagógica (2003) y Deporte. El gigante virtual (2007); com a coautor i editor, Gestión i municipio. Aspectos clave (2006), El deporte en la educación (2009), De re olímpica (2010) y De re olímpica II (2013); i, com a editor, Las culturas del fútbol (2008), Antecedentes del deporte i el olimpismo en la obra de Homero (Jover Ruiz, 2008) i El doping en los deportes de fuerza i resistencia (Manso, Vitòria, 2009).

+ Presentació Power Point

Taula de debat

Cristian Alcázar

Regidor d'Esports i Joventut

Ajuntament de L'Hospitalet

Veí de L'Hospitalet i tercer tinent d'alcaldia de Benestar i Drets Socials - Esports i Joventut de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.
Regidor del Districte II (Collblanc - La Torrassa).
President del Consell Esportiu de L'Hospitalet.
Graduat en Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya.
Format en Democràcia i Decisions Públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i Especialista en Polítiques de Joventut, per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.
Ha treballat al Gabinet de Presidència de la Generalitat de Catalunya, en el mandat del president Montilla (2007-2010) i al Parlament de Catalunya (2004-2007).

Marisol Casado

Presidenta

Unió Internacional de Triatló

Va competir i guanyar en el primer triatló d'Espanya. Títol en Filosofia i Filologia i Lletres i MBA en Gestió Esportiva. Unió Internacional de Triatló: presidenta, tresorera, Comitè Executiu, membre fundadora (1989). Federació Espanyola de Triatló: secretària general, membre fundadora. Associació Europea de Triatló: presidenta. Associació Iberoamericana de Triatló: membre fundadora. Federació Mediterrània de Triatló: membre fundadora. Comitè Olímpic Internacional. Coordinació dels II Jocs Olímpics Juvenils d'Estiu a Nanquín, relacions internacionals, dones i esport, ràdio i televisió, assumptes públics i desenvolupament social a través de l'esport, avaluació per als XXXIII Jocs d'Olimpíada el 2024, solidaritat olímpica, coordinació per als III Jocs Olímpics Juvenils d'Estiu a Buenos Aires 2018 i dels XXXIII Jocs d'Olimpíada a París 2024. ASOIF: membre del Consell. GAISF (actual SportAccord): membre del Consell, tresorera. Membre del Comitè Olímpic Nacional (CON). Presidenta de la Comissió de Dones i Esport. Ordre Olímpica del NOC Espanyol. Medalla d'Or de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.

Jean-Loup Chappelet

Professor de gestió pública

Swiss Graduate School of Public Administration (IDHEAP) Universitat de Lausanna

Doctor i professor titular d'Administració Pública a l'Escola de Postgrau d'Administració Pública (IDHEAP) de Suïssa, a la Facultat de Dret, Ciències Penals i Administració Pública de la Universitat de Lausana. Va ser degà de l'IDHEAP del 2003 al 2011. Anteriorment, havia ocupat càrrecs directius al Comitè Olímpic Internacional (1982-1987) i en una de les quatre empreses més grans de consultoria i comptabilitat internacionals (1988-1992). El 1995, a l'IDHEAP, va posar en marxa el primer curs de gestió esportiva de Suïssa, que encara s'imparteix cada tardor. Va ser professor visitant a la Universitat de Lió (França), la Universitat de Lovaina la Nova (Bèlgica), la Universitat Nacional de Seül (Corea) i la Universitat de Tsukuba (Japó). L'any 2000, el professor Chappelet va fundar l'Acadèmia Internacional de Ciències i Tècniques de l'Esport (AiSTS) amb companys de les universitats de Lausana i Ginebra, i l'Institut Federal Suís de Tecnologia (EPFL), i en va ser membre de la Junta Directiva des de la seva fundació fins al 2018.

Matteo Lepore

Tinent d'alcaldia

Ajuntament de Bolònia

Amb una sòlida formació acadèmica en relacions internacionals, urbanisme i economia, Matteo Lepore va treballar com a assessor abans de convertir-se en regidor de districte el 1999 i després en vicepresident del Districte de Savena de Bolonya durant el mandat 2004-2009.
Del 2008 al 2011, va ser el cap de la Divisió de Desenvolupament Local, Innovació i Afers Internacionals de Legacoop Bolonya, una important associació de cooperatives, i fins al març del 2011 va ser membre del Consell d'Administració de l'Agència de Desenvolupament Local de Bolonya.
Va esdevenir tinent d'alcaldia el maig del 2011 i des del seu segon mandat, iniciat el 2016, ha estat responsable d'Esports, Turisme i Promoció de la Ciutat, Cultura, Agenda Digital, Imaginació Cívica i Patrimoni Municipal.

Fila Zero

Josep Monràs Alcalde Ajuntament de Mollet + Trajectòria professional
Pere Manuel President Col·legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya (COPLEFC) + Trajectòria professional
Santi Siquier Responsable d'Acció Territorial de l'Esport Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya + Trajectòria professional

Conferència

Mogens Kirkeby

Director - International Sport and Culture Association (Copenhagen)

President de l'Associació Internacional de l'Esport i la Cultura (ISCA) des de 2007. ISCA està formada per 240 organitzacions membres de 88 països. La missió d'ISCA és capacitar les organitzacions de tot el món perquè els ciutadans puguin gaudir del seu dret humà per moure's.
Membre del comitè consultiu del Consell d'Europa de la col·laboració esportiva EPAS. Membre de la Plataforma d'Acció UE sobre Dieta, Activitat Física i Salut. Membre la Junta del Consell de l'esport danès per a tota l'organització DGI i el Consell Exterior Danès.
Té un màster de Ciència en l'Esport, desenvolupament organitzatiu i polítiques esportives. Addicionalment és llicenciat en ciències socials i política internacional de la Universitat de Copenhaguen, Dinamarca.

+ Presentació Power Point

Taula de debat

Bruno Avelar Rosa

Tècnic

Programa Nacional per a la Promoció de l'Activitat Física (Direcció General de Salut, Govern de Portugal)

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i doctorand en Psicologia de l'Educació.
Té experiència a l'àmbit de la gestió pública municipal (Institut Barcelona Esports, Ajuntament de Barcelona) i nacional (Institut Portuguès d'Esports i Joventut, I.P.) i a l'ensenyament superior (Institut Politècnic de Viseu i Universitat Europea, tots dos a Portugal).
Actua com a gestor de projectes finançats amb diferents institucions.
És expert de la Comissió Europea en l'àmbit de l'esport.
Actualment, és membre de l'equip responsable del desenvolupament del programa nacional per a la promoció de l'activitat física que engega la Direcció General de Salut de Portugal.

Sacra Morejón

Professora

Universitat Ramon Llull (Barcelona)

Arquitecta per l'ETSAB (UPC) i doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la URL. Actualment és la vicedegana d'Estudis de Postgrau i de Recerca de la FPCEE Blanquerna. Com a investigadora, pertany al Grup de Recerca i Innovació sobre Esport i Societat (GRIES), on és la responsable de l'Àrea d'Investigació d'Esport, Gestió i Territori. Prenent com a punt de partida l'activitat física i l'esport, ha participat en diverses recerques tant des de la perspectiva arquitectònica (disseny d'espais esportius) com des de la urbanística (esport en els espais públics urbans).

Juanma Murua

Economista / Consultor esportiu

Fundació MURUA (Sant Sebastià)

Economista i consultor independent en l'àmbit de la gestió de ciutats i territoris, especialista en polítiques esportives i de foment de l'activitat física.
En la seva feina com a consultor, ha dirigit i avalat el disseny i la posada en marxa de diversos projectes relacionats amb l'esport i la gestió de les ciutats, les ciutats sostenibles i saludables, així com plans de desenvolupament local basats en l'esport.
Ha escrit nombrosos articles i impartit comunicacions sobre la relació entre el desenvolupament sostenible de ciutats i territoris, la salut, l'activitat física i l'esport. És autor del blog "Economia en xandall".

Henk Stokhof

Director d'Esports

Ajuntament d'Amsterdam

Amsterdam (1956). Va treballar com a professor d'educació física durant els anys vuitanta. Es va especialitzar en l'ensenyament d'infants amb greus problemes de comportament, de manera que va desenvolupar habilitats que li han estat útils des d'aleshores. Es va especialitzar en Sociologia a la Universitat d'Amsterdam i es va convertir en gerent municipal en diverses àrees. Va ser cap de diversos departaments de la ciutat, entre els quals el d'Integració, Educació, Diversitat, Art i Cultura i, finalment, Esports, on les seves habilitats, experiència i interessos van confluir perfectament. Sovint se cita Henk Stokhof dient: "Animar la gent a fer esport, ajudar a desenvolupar programes d'esports d'elit i esports per a tothom i promoure una infraestructura esportiva rendible amb equipaments esportius contemporànis d'última generació és un gran plaer".

Fila Zero

Isabel Raventós Cap del Servei d'Ús Públic, Divulgació i Educació Ambiental Consorci del Parc de Collserola + Trajectòria professional
Xavier Segura Director de Serveis de l'Espai Públic Àrea Metropolitana de Barcelona + Trajectòria professional
Marc Folch Portaveu La Saboga + Trajectòria professional

Conferència

Eleonora Bauer

Directora - Ciudad Activa Buenos Aires

Cap de gabinet de la Secretaria de Desenvolupament Ciutadà i líder del projecte “Buenos Aires, ciudad activa”. Va supervisar la certificació internacional de Buenos Aires com a Global Active City en el marc del llegat dels Jocs Olímpics de la Joventut Buenos Aires 2018. És llicenciada en Sociologia, màster en Administració de Negocis, i té experiència en àmbits públics, privats i de la societat civil en processos de canvi cultural, lideratge i desenvolupament organitzacional.

+ Presentació Power Point

Taula de debat

Marta Carranza

Comissionada d'Esports

Ajuntament de Barcelona

Barcelona, 1959. Marta Carranza és llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona i llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona. Màster en gestió d'organitzacions. Va desenvolupar el càrrec de professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona entre els anys 1990 i 2009. Des del 1981 Carranza és funcionària de l'Ajuntament de Barcelona, on ha desenvolupar diferents càrrecs, sempre relacionats amb la promoció de l'activitat física i l'esport, a l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona i l'Institut Barcelona Esports.
És autora de diferents llibres i articles, sempre relacionats amb l'educació, la salut i l'esport.
Del 2008 al 2012 va treballar com a subdirectora general de Promoció Esportiva i Esport Paralímpic, del Consell Superior d'Esports del Govern espanyol. Del 2012 a 2015 va ser adjunta a la Gerència de l'Institut Barcelona Esports de l'Ajuntament de Barcelona, i actualment és comissionada d'Esports del mateix Ajuntament.

Gregorio Ramírez

Subdirector General d'Esports

Ajuntament de Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid. Funcionari de carrera de l'Ajuntament de Madrid, tècnic d'Administració General, branca jurídica (des del 1996). Funcionari de carrera del Cos Nacional de Funcionaris d'Habilitació Nacional (secretari interventor d'Administració Local des del 1995). Després d'ocupar diversos llocs en l'Àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Madrid, des del 2008 desenvolupa la seva carrera professional en l'Àrea d'Esports Municipal com a subdirector general.

Steven Ward

Conseller Delegat i Director

Ukactive

Ha dedicat tota la seva carrera professional a aconseguir que hi hagi més persones actives i que practiquen esport amb més freqüència. Com a director general, ha aconseguit que ukactive sigui un organisme mundialment reconegut, únic en el paper d'enllaç entre el sector, els Governs nacionals i locals, institucions acadèmiques, innovadors i marques internacionals. ukactive pretén promoure que la societat valori més l'esport i l'activitat física i, per fer-ho, s'ha servit de recomanacions polítiques fefaents, ha fomentat col·laboracions multidisciplinàries innovadores i ha impulsat el canvi mitjançant grans dosis de suport al sector. Ward, amb una llarga experiència laboral tant en el sector públic com en el privat, és capaç d'entendre els arguments socials i econòmics a favor de l'activitat física, amb una visió clara de com seria un mercat amb èxit a llarg termini. Steven Ward pot acreditar una experiència àmplia i rellevant en el repte de crear ciutats actives per al futur. Participarà en el congrés des de Londres, on ukactive té la seu central, amb un equip de 50 professionals que coordina l'agenda de l'activitat física al Regne Unit.

Joris Wils

Director d'Esports

Ajuntament d'Anvers

Joris Wils és un apassionat de l'esport des de la infantesa. Té un màster en Criminologia i Administració Pública i ha estat director de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament d'Anvers des del 2012. Considera que l'esport pot tenir un impacte positiu en diferents àmbits en una ciutat i creu en el poder de l'esport a l'hora de millorar la vida de les persones.

Fila Zero

Alberto Dorado Professor Universitat de Castilla-La Mancha + Trajectòria professional
Mikel Hoyos Cap d'Esports Ajuntament de Vitòria + Trajectòria professional
Fabian Quesada Director / Consultor Associació de federacions esportives espanyoles / Attitude Praxis (Mèrida) + Trajectòria professional
Mariona Violán Metgessa / Coordinadora Pla d'Activitat Física, Esport i Salut Consell Català de l'Esport (Barcelona) + Trajectòria professional

Conferència

Albert Soler

Director d'Esports Professionals - Futbol Club Barcelona

Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per l'INEF de Barcelona.
Ha estat Director d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona i posteriorment Gerent de l'Institut Barcelona Esports des d'on va impulsar i dirigir el primer Pla Estratègic de l'Esport de la Ciutat de Barcelona.
Director General d'Esports del Consejo Superior de Deportes i posteriorment Secretari d'Estat d'Esports i President del CSD. En aquesta etapa va dirigir i coordinar el Pla Integral de l'Activitat Física i l'Esport d'àmbit estatal.
Diputat al Congrés dels Diputats on va ser Vicepresident de la Comissió d'Educació i Esports.
Ha col·laborat amb diverses Universitats, institucions públiques i privades en l'anàlisi i la formació de l'àmbit de la gestió esportiva.
Ha format part de l'equip d'experts que ha redactat l'esborrany de la proposta de la nova Ley del Deporte.
Actualment és el Director d'Esports Professionals del FC Barcelona.

Taula de debat

Estíbaliz Canto

Regidora delegada del Departament de Cultura, Educació i Esport

Ajuntament de Vitòria

Llicenciada en Filologia Clàssica per l'UPV/EHU, ha estat monitora a la xarxa de centres cívics, professora de classes particulars i treballadora d'hostaleria. Actualment és regidora delegada del Departament de Cultura, Educació i Esport de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz adscrita al Grup Socialista PSE-EE. És, a més, membre de la direcció del PSE-EE (PSOE) Àlaba com a secretària de Cultura. Sota el seu mandat, ha fet una aposta important per l'esport femení per aconseguir la seva equiparació, des del prisma de l'esport per a totes i per a tothom, i també ha apostat per convertir Vitòria-Gasteiz en un referent com a capital de l'esport i el cim de la qual serà la celebració de la Copa de la Reina i Final Four de Bàsquet el 2019 a la ciutat.

Marisol Casado

Presidenta

Unió Internacional de Triatló

Va competir i guanyar en el primer triatló d'Espanya. Títol en Filosofia i Filologia i Lletres i MBA en Gestió Esportiva. Unió Internacional de Triatló: presidenta, tresorera, Comitè Executiu, membre fundadora (1989). Federació Espanyola de Triatló: secretària general, membre fundadora. Associació Europea de Triatló: presidenta. Associació Iberoamericana de Triatló: membre fundadora. Federació Mediterrània de Triatló: membre fundadora. Comitè Olímpic Internacional. Coordinació dels II Jocs Olímpics Juvenils d'Estiu a Nanquín, relacions internacionals, dones i esport, ràdio i televisió, assumptes públics i desenvolupament social a través de l'esport, avaluació per als XXXIII Jocs d'Olimpíada el 2024, solidaritat olímpica, coordinació per als III Jocs Olímpics Juvenils d'Estiu a Buenos Aires 2018 i dels XXXIII Jocs d'Olimpíada a París 2024. ASOIF: membre del Consell. GAISF (actual SportAccord): membre del Consell, tresorera. Membre del Comitè Olímpic Nacional (CON). Presidenta de la Comissió de Dones i Esport. Ordre Olímpica del NOC Espanyol. Medalla d'Or de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu.

Simon Cooper

Cap d'Esports

Greater London Authority

Cooper ha estat director d'Esports de l'Autoritat del Gran Londres des del 2008. Va crear el Fons de Llegat Esportiu de l'alcalde de Londres, que va ser la contribució de l'alcalde per desenvolupar el llegat esportiu dels Jocs Olímpics i Paralímpics del 2012. També lidera l'equip de treball dels grans esdeveniments esportius per a l'Ajuntament de Londres. Ha col·laborat en una multitud de grans esdeveniments esportius, entre els quals trobem el Tour de França 2014, el Mundial de Rugbi 2015 o el Campionat Mundial d'Atletisme 2017, i també forma part de l'equip que prepara el Mundial de Criquet 2019 i el Campionat d'Europa de la UEFA 2020. Cooper és administrador del Consell de la Marató de Londres i membre del Comitè Executiu de la Unió Mundial de Ciutats Olímpiques.

Maite Fandos

Diputada d'Esports

Diputació de Barcelona

Barcelona, 1963 Ha tingut diferents responsabilitats al Departament de Benestar Social, de la Generalitat de Catalunya i ha estat: Directora executiva de l'Institut Català de la Dona, tinenta d'alcaldia de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, presidenta de l'Institut Barcelona Esports (IBE) i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona (IMSS), regidora del Districte de Gràcia, presidenta del Consorci El Far, presidenta de la Fundació per a la Navegació Oceànica (FNOB), organitzadora de la regata Barcelona World Race. També ha sigut presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica (FBO), membre del comitè executiu de la Unió Mundial de Ciutats Olímpiques (UMVO), membre dels comitès organitzadors dels Mundials Júnior d'Atletisme 2012, Mundials de Natació 2013, Mundials d'Handbol 2013, X Games 2013 i Mundials de Bàsquet 2014. Copresidenta de la Comissió d'Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans de l'organització mundial Ciutat i Governs i Governs Locals Units (CGLU). Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. Actualment és regidora del Grup Municipal Demòcrata i membre de la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports i membre del Consell Rector de l'Institut Barcelona Esports (IBE). Actualment és diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona i membre de la Comissió de Cultura Educació i Esports.

Federica Sechi

Gestora de Projectes d'Esdeveniments Internacionals

Comitès Organitzadors Jocs Olímpics

És directora de projectes i operacions amb una sòlida trajectòria en la gestió d'equips internacionals i esdeveniments i operacions internacionals complexos en el sector de l'esport, tant corporatiu com sense ànim de lucre.
Després de llicenciar-se en Dret i de cursar un màster en Criminologia i Política Penal Internacional, es va incorporar al sector de grans esdeveniments en l'àmbit de la seguretat a les seus per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2006, celebrats a Torí. Més tard va treballar com a responsable d'operacions als Jocs Asiàtics de Doha el 2006, com a responsable de serveis d'esdeveniments durant els Jocs Olímpics de Vancouver el 2010 i com a responsable d'operacions durant els Jocs Olímpics de Londres el 2012. A continuació, va passar al sector corporatiu de l'esport incorporant-se al Juventus FC, com a coordinadora d'esdeveniments, quan el club estrenava el nou estadi.
Ha viscut i ha treballat a sis països diferents i parla tres idiomes amb fluïdesa.
Recentment ha fet el canvi al sector sense ànim de lucre i és directora de l'ONG Réseau Entreprendre Italia, que dona suport i orienta nous emprenedors.

Fila Zero

Josep Cortada Director / Consultor d'estratègia i operacions Advance Inspiring Social Innovation (Barcelona) + Trajectòria professional
Marta Téllez Consultora de Comunicació i City Activities / Fundadora Comitè Olímpic Internacional / Azumi Group Tokio + Trajectòria professional
Joan Fontserè Director Circuit de Catalunya + Trajectòria professional
Josep Antón Rojas Director de Turisme Esportiu i Turisme de Creuers Consorci de Turisme de Barcelona + Trajectòria professional
Toti Mombrú Gerent / Professor Federació Catalana de Basquetbol / Universitat Blanquerna-Ramon Llull - CAFE Blanquerna + Trajectòria professional

Mirades imprescindibles

Gènere i Esport
Anna Vilanova Directora Observatori Català de l'Esport + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Pedrona Serra Professora Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya / Universitat de les Illes Balears + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Gemma Cernuda Membre Junta Directiva / Directora d'Agències de Comunicació Club Esportiu Vila Olímpica + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Envelliment Actiu
Ignacio Ara Professor Universitari / Ex subdirector General Consell superior d'esports / Universitat de Castilla-La Mancha + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Jesús Fortuño Director Esport3 of Sintagmia Group + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Les Ciutats i el Joc
Jaume Bantulà Professor Universitat Ramon Llull + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Maria Truñó Directora del Consell Rector de l'Institut d'Infància i Món Urbà Ajuntament de Barcelona + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Imma Marín Fundadora i Directora Marinva Serveis i Projectes + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Joves i Esport
Mariona Corbella Directora Fundació ESPORTSALUS + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Milena De Murga Responsable d'Acció Social UFEC + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Sergi González Director Fundació per a l'Esport i l'Educació de Barcelona (FEEB) + Trajectòria professional
Diversitat funcional
Merche Ríos Professora especialitzada en esport inclusiu Universitat de Barcelona + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Xabier Leizea Director Fundació Gaituz Sport de la Federació Basca d'Esport Adaptat + Trajectòria professional
+ Presentació Power Point
Organitza
Amb el suport de
Amb la col·laboració de
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Logo de l'Ajuntament de l'Hospitalet
Amb la col·laboració de
Logo de la Generalitat de Barcelona
Logo de Esport.cat
Logo de la Diputació de Barcelona