Esteu aquí

Serveis

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Els agents d'acollida són qualsevol grup, organitzacio o persona (entitats, serveis públics, xarxes socials, etc.) que genera algun tipus d'efecte sobre els processos d'acollida de la població. Tothom pot esdevenir agent d’acollida.

En aquest sentit, convé tenir present que hi ha agents específics d'acollida, que tenen explícitament com a missió donar suport als processos d'acollida de la població nouvinguda (la Xarxa d'Acollida, el SAIER, etc.), i agents no específics d'acollida, que no estan concebuts explícitament amb aquesta missió, encara que tenen un paper fonamental a l'hora d'aconseguir uns processos d'acollida òptims (els equipaments públics, les entitats de veïns, les empreses, els sindicats, les entitats de comerciants, les AMPA, etc.).

Són diverses les estratègies, serveis i actuacions envers l’acollida que es poden i s’estan posant en marxa  a Horta-Guinardó específicament, i a la ciutat de Barcelona i Catalunya en general.

Xarxa d'acollida

La Xarxa d'Acollida representa el conjunt d'entitats del tercer sector que proporcionen informació i/o assessorament a persones nouvingudes en els àmbits següents: tràmits administratius, assessorament legal, formació i/o inserció laboral, classes de llengua, sessions de coneixement de l'entorn, salut, atenció social, atenció psicològica i educació no formal. La Xarxa d'Acollida està formada per 85 entitats sense ànim de lucre.

Llistat membres xarxa d'acollida

Servei d'Atenció a Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER)

El SAIER és un dels serveis de referència a la ciutat de Barcelona per a l'acollida de la població nouvinguda. El servei està adreçat a persones nouvingudes que tinguin necessitats d'atenció específiques relacionades amb el seu procés d'acollida (acompanyament de sol·licitants d'asil o refugi, assessorament legal, programes d'inserció social i laboral, acompanyament lingüístic i cultural, etc.).

Av Paral·lel, 202*204
Eixample 08015 BCN
Tel. 932562700

Web SAIER