Esteu aquí

Programa d'Acompanyament al Reagrupament Familiar

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Qui som?

 

El Programa Municipal Noves Famílies a Barcelona. Acompanyament al Reagrupament Familiar, de la Direcció de Serveis d’Immigració i Interculturalitat, facilita informació i assessorament a les persones i els seus nuclis familiars que vulguin exercir aquest dret a la ciutat de Barcelona, mitjançant professionals adscrits a tots els districtes municipals.

 

Què oferim?

 

- Orientació i acompanyament social individualitzat de les famílies durant tot el procés de reagrupament familiar.

- Assessorament jurídic referent a la tramitació de la documentació necessària per portar a terme el reagrupament familiar.

- Orientació i acompanyament als menors i joves reagrupats per facilitar-los l’accés al sistema educatiu i de lleure a Barcelona.

- Abans de la trobada,  Taller de Pares i mares. Activitat grupal a nivell ciutat ,amb la finalitat de preparar el retrobament amb els seus fills i filles. 

- Després de la trobada,Taller Estable. Activitat grupal a nivell ciutat, amb la finalitat de garantir que aquest  retrobament sigui positiu per a tota la família i facilitar la incorporació a la ciutat.

-Orientació i acompanyament a les dones reagrupades per facilitar-les l'acollida a la nova ciutat. Treball individual i grupal.
 

Com funciona?

- Cal presentar la sol·licitud de l’Informe d’Habitatge a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del seu districte municipal.

- El coordinador o coordinadora  d’aquest Programa al districte es posaran en contacte amb totes les persones que presentin aquesta sol·licitud per iniciar el procés de reagrupament familiar per tal de convidar-les a participar en el Programa.

 

CONTACTE DISTRICTE HORTA-GUINARDÓ:

661 166 655 | reagrupament_horta@bcn.cat

 

WEB PROGRAMA REAGRUPAMENT FAMILIAR