Esteu aquí

Convivència

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

L'ésser humà és social per naturalesa i necessita relacionar-se amb els altres. Per aquest motiu la convivència es el mitjà natural per a adquirir i posar en pràctica els valors fonamentals que han de regir la vida entre les persones.

Respectar als altres, tenir paciència, ser responsables i constants, saber dialogar, compartir,etc.  en definitiva, interaccionar positivament i des de la igualtat, són valors  imprescindibles per una bona convivència. És un repte  que ens interessa a tots i a totes i, per tant, és responsabilitat de tothom.

El civisme, es pot entendre com el conjunt de qualitats (actituds i comportaments) que permeten als ciutadans i ciutadanes viure en comunitat, tot respectant i acceptant les regles del joc de la democràcia i els drets fonamentals. L'exercici de la convivència i el civisme correspon al conjunt de persones que viuen en una població.

Així doncs, la vida en societat comporta una sèrie de drets i deures, conèixer-los i practicar-los ens ajudarà a relacionar-nos i conviure amb la resta de veïns.