Esteu aquí

Veïnatge

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

El carrer i la comunitat de veïns són espais de comunicació i relació entre persones. Un dels factors que faciliten la convivència és l'interès pels problemes i necessitats dels altres veïns, i el fet de mantenir sempre una actitud respectuosa amb la intimitat de les persones.

Hem de tenir una cura especial en les activitats quotidianes que puguin ocasionar molèsties als veïns, com ara:

  • Evitar estendre la roba sense escórrer o espolsar catifes durant el dia.
  • Evitar que els animals domèstics molestin i embrutin els espais comuns de l'edifici.

  • Regar les plantes a partir de les 22 h.
  • Vigilar el nivell de soroll (sobretot entre les 10 de la nit i les 8 del matí) i evitar aquells que puguin pertorbar el descans dels veïns. Per exemple: el volum de les converses (evitar crits), de la música o la televisió, evitar connectar electrodomèstics com la rentadora o l'aspiradora, canviar mobles de lloc, fer reparacions domèstiques o deixar animals de companyia en patis, terrasses, galeries o balcons a la nit.

I sobretot hem de tenir cura del soroll quan organitzem una trobada familiar o una festa.

Quan vivim en un bloc de pisos compartim amb la resta de veïns i veïnes uns espais comuns (escala, replans, pati, passadissos, terrat, soterranis, etc.) en els quals no podem deixar objectes ni fer-ne un ús particular, fora dels indrets destinats a trasters o magatzems.

També és recomanable que participem en les associacions de veïns del nostre barri, que ens adrecem als seus representants perquè ens informin dels interessos del veïnat i de les activitats que organitzen i, en cas necessari, perquè ens donin suport en les nostres demandes davant de les institucions (ajuntaments, companyies de subministrament, etc.)