Esteu aquí

Curs FICAT "Coneixement de la societat d'acollida. Entorn i marc jurídic"

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

La fundació FICAT realitzarà la tercera edició del curs “Coneixement de la societat d’acollida. Entorn i marc jurídic”, els dies 21,22,23,24 i 25 d’octubre.

Aquest curs pretén afavorir el coneixement de la societat d’acollida, tant en els seus aspectes més institucionals, històrics i culturals, com en els drets i deures que conformen la societat. La fundació FICAT va començar a impartir aquest curs perquè la llei d’estrangeria disposa com un dels requisits per poder obtenir un certificat d’integració per part de la Generalitat de Catalunya l’haver realitzat un curs formatiu sobre determinades matèries.

La importància d’obtenir aquest informe d’integració és que permet renovar les targetes de residència en cas de no compliment d’algun dels requisits previstos per poder renovar el permís de residència. A més, el certificat del curs és vàlid per aportar en la tramitació de l’informe d’arrelament i sobretot, en la tramitació de la nacionalitat espanyola, com a "prova" d'“integració” a la societat d’acollida.

Així doncs, el curs “Coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic” impartirà una formació adequada a les persones estrangeres, flexible a les necessitats d’aquestes, que doni a conèixer els trets fonamentals de la societat d’acollida, drets i deures fonamentals, funcionament del sistema polític i administratiu, i els principals serveis públics. S'incidirà particularment en els drets i deures de les persones que viuen a Catalunya, per tal de formar ciutadans participatius, alhora que s’expliquen els serveis públics de la nostra societat i com garantir-ne l’accés a totes les persones.

Si esteu interessats/des, si us plau truqueu al 665520030 o bé envieu un mail a formacio@ficat.org, dient el vostre nom i cognoms, NIE o passaport, i sobretot, número de telèfon. Així mateix indiqueu si voleu fer el curs en horari de matí (de 10 a 13) o de tarda (de 18 a 21).