Esteu aquí

Troba't

Versió per a imprimirSend by emailPDF version
Què és?

El Servei de Convivència i Interculturalitat d'Horta-Guinardó, en el marc del Pla de ciutadania, convivència i diversitat d’Horta-Guinardó, porta a terme aquest projecte adreçat a dones del districte que hagin o estiguin passant per un moment de canvi important en la seva vida (procés migratori, separació, problemes de salut, emancipació dels fills o filles...) que els suposi un obstacle per a la seva socialització. Amb aquest objectiu, s'ofereix un espai de trobada per a dones en el que es facilita la interrelació, el reconeixement mutu, el coneixement de l'entorn i la vinculació amb aquest.

 
Per què Troba't?

Som éssers socials, la comunicació i les relacions formen part de la nostra salut emocional i de la nostra vida.

Actualment, tothom parla de les xarxes:
• xarxes informàtiques de dades
• xarxes socials
• xarxes de recursos…

La nostra capacitat de recuperació està influenciada per l’ús dels recursos disponibles. Per fer-ne ús és indispensable conèixer-los, comprendre’n la importància i incorporar-los a la nostra vida quotidiana. En aquest sentit, el Troba't, es converteix per les dones en una eina de suport i acompanyament, creant xarxes per superar determinades situacions, tenint com a eixos centrals la perspectiva de gènere i de diversitat.

Desenvolupar una tasca específica orientada a l’empoderament de les dones; promou canvis en la seva situació personal i social, treballant en grup, establint vincles a la comunitat on es viu i per tant, millorant la seva qualitat de vida.

Què volem aconseguir?

  • Promoure el desenvolupament o la recuperació de les habilitats o recursos per aprofitar aquesta situació de canvi com una oportunitat de millora i creixement personal.
  • Potenciar l’autonomia personal per mitjà del coneixement i el control de les emociones personals i generació de recursos econòmics.
  • Millorar les habilitats per relacionarse, sobretot les habilitats comunicatives que ajuden a crear i reforçar la teva xarxa social y laboral.
  • Facilitar el coneixement i l'ús dels recursos que ofereix el territori com a plataforma de desenvolupament personal.
  • Afavorir el coneixement i el reconeixement mutus entre dones de diferents realitats, orígens, classe social, etc.
 
On es realitza?
Ens trobem tots els dimarts de 17h a 19h al Centre Cívic del Carmel (Carrer del Santuari, 27, 08032 Barcelona).
 
Durant els mesos d'octubre a març.
 
L'accés és gratuït amb servei de canguratge.
 
 
Com puc fer la inscripció?
Funciona com un recurs de proximitat, on diferents professionals del districte poden fer-ne ús (derivant a les seves usuàries), i així oferir un espai de treball personal i de procés per a dones. Solament us heu de posar en contacte amb l'equip tècnic del Servei de Convivència i Interculturalitat HG.
 
Més informació:
http://eldigital.barcelona.cat/lespai-on-les-dones-es-troben_297241.html
 

El projecte va estar seleccionat per l’Ajuntament de Barcelona, com un exemple d’experiència de bones pràctiques per la participació comunitària de les dones en el Districte d’Horta Guinardó.

Informa't !!!