Esteu aquí

Educació i formació

Versió per a imprimirSend by emailPDF version
La educació i la formació de la ciutadanía es clau en la societat actual.

Podem avançar cap a una societat inclusiva, menys desigual.

Podem contribuir a una societat sostenible i que es preocupi del benestar de la seva ciutadania.

Podem contribuir a aprofundir en els valors democràtics

Podem enfortir un ensenyament públic per a tothom, gestionat i supervisat democràticament, veritable motor de la qualitat educativa de tot el sistema.

Educació Formal

A Catalunya és obligatori que els nens i nenes entre 6 i 16 anys estiguin escolaritzats, però s'aconsella que comencin l'escola a partir del 3 anys. Pràcticament el 100%  de la població infantil a partir dels 3 anys està escolaritzada.

Per escolaritzar els nens i nenes cal fer la preinscripció en un centre escolar o a l'Oficina Municipal d'Escolarització durant el període establert cada any (dates a consultar a l'Ajuntament o la premsa). Cal dir que l'ensenyament dels 3 als 16 anys a les escoles públiques és gratuït.

Si alguna familia arriba desprès d'aquest període o quan ja ha començat el curs escolar, s'ha de dirigir a l'Oficina Municipal d'Escolarització.

També hi ha recursos educatius per a les persones adultes, bé per a l'obtenció de títols específics, bé per l'aprenentatge del català i/o castellà. Aquest recurs us pot facilitar la inserció laboral i millorar la vostra socialització.