Esteu aquí

Fricandó, teatre-fòrum

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Què és?

El projecte Fricandó, teatre-fòrum, és el resultat d’una prova pilot realitzada intermitentment durant el 2014.  Al llarg del 2015 i 2016 se li ha donat continuïtat, l’èxit ha permès que, pel 2017, es pugui evolucionar cap a un projecte complert.

El desenvolupament del projecte es realitza en coordinació amb l’àrea d’Antirumors del Departament d’Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, La Xixa Teatre i el Servei de Convivència i Interculturalitat HG.

 

Com ho fem?

És un projecte formatiu d' “Agents Antirumors” que utilitza com a eina principal el Teatre Social. Treballem amb i per les persones grans, al barri de Vall d'Hebron, amb la finalitat de fomentar les relacions i conseqüentment, la convivència, entre els veïns i veïnes del Districte d’Horta Guinardó. Té un fort component de sensibilització, i l'objectiu principal és que els implicats/des generin un producte (una petita peça de teatre) per conscienciar de manera positiva sobre els diferents temes que afecten la diversitat cultural, a través de les seves representacions arribem a altres barris del districte i de la ciutat de Barcelona.  

A través del teatre social, es busca treballar cap a l'escenificació de conflictes relatius a la interculturalitat, i mitjançant diferents dinàmiques, es convida als espectadors a actuar i oferir canvis i alternatives en les escenes de conflicte. En aquest  sentit, la metodologia posa en un mateix pla a l'actor i a l'espectador, generant un debat conjunt que pretén l’empoderament per actuar a la vida quotidiana. És dialogar en acció.

La dinamització de les sessions van a càrrec de La Xixa Teatre, associació sense ànim de lucre que té com a objectiu el desenvolupament comunitari i la multiplicació de les eines teatrals com a mitjà de transformació social.

 

Com hi puc participar?

Si vius al districte d'Horta Guinardó i tens més de 50 anys, visita'ns!

 

On es realitza?

Ens trobem tots els dimecres de 10:30h a 12:30h al Casal de Barri Can Travi (Av. Cardenal Vidal Barraquer, 45, 08035 Barcelona).

Durant els mesos d'octubre a juny. Tot l'any.

Activitat gratuïta.

 

Més informació:

https://www.youtube.com/watch?v=V-VD5hmvvVM&index=13&list=PLyfTUAwaYxGXdm1GwK0dL_16DWo2Lwz5w                                                                                                                                                      

T'esperem!!!