Esteu aquí

Compra

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

La hipoteca

L'adquisició d'un habitatge en propietat representa una despesa molt elevada. Amb els estalvis personals sovint no n'hi ha prou i cal demanar una hipoteca en alguna entitat financera.

Gairebé cap entitat bancària concedeix el 100% del preu d'un pis. Normalment s'aconsegueix el 80% del valor de taxació i el 20% restant l'ha d'aportar el comprador. És el que entenem per l'entrada d'un pis.

També hem de tenir en compte que la compra d'un pis, i encara més si es fa mitjançant una hipoteca, genera unes despeses que es poden situar al voltant del 10% del cost de compra del pis (taxació, notari, comissió del banc, impost de transmissions patrimonials...). Si no disposem de prou diners per pagar l'entrada es pot fer mitjançant un crèdit personal on demanen nómines estables, altres propietat o avaladors per garantir el pagament.

La taxació

Abans d'aprovar una hipoteca, les entitats financeres enviaran un tècnic d'una societat de taxació homologada pel Banc d'Espanya els honoraris del qual aniran al nostre càrrec.

El tècnic elaborarà l'informe de taxació, que és obligatori i que reflecteix el preu de mercat de l'habitatge, la situació i l'estat de conservació. A partir d'aquest informe el banc decidirà quants diners ens concedeix.