Esteu aquí

Barribook ràdio

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Què és Barribook ràdio?

Barribook ràdio és una eina comunicativa i participativa per a tots els i les participants. El fet de tractar-se de ràdio, i per tant d'un mitjà de comunicació, multiplica les potencialitats dels tallers.

D'una banda, els i les joves participants rebran nocions de producció, realització i tècnica radiofònica, i, de l'altra, s'impregnaran dels valors que deriven del projecte,  com per exemple la riquesa de la diversitat, la  interculturalitat, el respecte a les diferències...

A part, com que es tracta d'un mitjà de comunicació, aquests valors podran transcendir a la societat i a la comunitat, a través del mitjà radiofònic.

Què serà Barribook ràdio capítol zero?

Es tracta  que entre tots i totes construïm un programa de ràdio divulgatiu.

Mitjançant les diferents seccions que el programa tindrà, pretenem que els i les joves participants assoleixin coneixements radiofònics a la vegada que fan el seu  programa. És important remarcar que tota la feina de producció, realització i gestió tècnica, serà  a càrrec dels i les joves participants.

D'aquesta manera, el  programa resultant (que pot ser emès en directe o en diferit), serà el resultat del procés creatiu i participatiu dels i les joves, els quals decideixen  en tot moment  els temes que tractaran,  l'enfocament i el format que se'ls  donarà...

Etapes de l'estratègia

Desembre

Aprofitarem el mes de desembre per  planificar i oferir  el projecte als i a les joves del districte mitjançant  quatre  visites als instituts. Aprofitarem  també  les noves tecnologies i del  boca – orella.

Gener

Continuarem  la campanya de fer publicitat  del cicle. Mantindrem  les visites als instituts i utilitzarem  les xarxes socials com twitter i facebook, però sobretot,    la ràdio per arribar a la gent jove del districte, i ho farem a  les franges horàries més juvenils de la programació de BOCA ràdio.

Febrer

Presa de contacte amb la ràdio. Presentació del tallerista i decisió dels aspectes més formals com l'elecció del nom del programa, de les seccions...

Març

Realització, edició i gravació del programa zero de Barribook ràdio.

Abril

Presentació  i realització del programa,  si  escau, en directe.

Qui està convidat a participar-hi?

Esperem comptar amb un grup d'aproximadament 12 joves interessats per la ràdio, o per comunicar i participar en el projecte.

Per tant, demanem als joves que en formin part, un compromís per  participar-hi durant els tres mesos que durarà el projecte, en les fases de preparació, realització i producció d'un programa de ràdio cultural i divulgatiu.

Les maneres  de participar-hi poden ser:

  • Com a productors, tècnics de so, guionistes, editors  del programa radiofònic
  • Com a reporters i enviats especials
  • Com a artistes invitats
  • Com a aportadors externs de continguts/material
  • Com a espectadors en la presentació del programa

Amb qui treballem?

Per a la realització del projecte, comptem amb l'ajuda de BOCA ràdio.

BOCA ràdio és una emissora radiofònica que emet al 90,1FM o a www.bocaradio.org

Està gestionada per una associació juvenil: l'Associació Juvenil d'Amics de la Ràdio a Horta-Guinardó.

Com a mitjà de comunicació està especialitzada en els eixos de joventut, associacionisme i microinformació, i s'ubica al barri del Carmel.