Esteu aquí

Barribook TV

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Barribook TV és una estratègia de comunicació participativa per oferir als joves del districte Horta-Guinardó un espai en el qual, des de la seva òptica, puguin (re)conèixer  altres joves que, amb les seves activitats quotidianes i les seves visions particulars, construeixen una nova ciutadania.

Barribook TV és més que un magazín audiovisual. Es tracta d'un espai participatiu, per conèixer el   territori i la seva diversitat. És un lloc físic i sensorial per recuperar la història del barri i defensar les múltiples identitats que hi  habiten. Un espai d'informació, expressió i deliberació. Un escenari pensat pels joves  i per als joves, que vol  privilegiar el que compartim i fomentar el respecte sobre el que ens diferencia.

Maneres de participar-hi:

 • Com a productors, directors, guionistes, editors, musicadors del programa.
 • Com a reporters i corresponsals a les escoles i entitats del barris.
 • Com a artistes convidats.
 • Com a aportadors de contingut de manera virtual.
 • Com a espectadors en la presentació.

Amb qui treballem?

Es compta amb l'Associació Cultural el Parlante, una entitat sense ànim de lucre, especialitzada en el disseny i desenvolupament d'estratègies d'educomuncació per al diàleg intercultural.

 

Capítol 1

Seguint amb la línia de treball encetada amb el capítol zero, al febrer del 2012 s'ha configurat un nou grup de joves divers per continuar el projecte de Barribook TV. L'edició 2012 s'ha materialitzat amb l'edició de cinc reportatges, en què els joves han participat activament en l'elecció dels temes, la configuració de ls guions i  la realització dels vídeos.

Els reportatges són:

Descobreix els Castellers de Barcelona amb l'Ariadna i la Lucía

La Regina practica kiboxing

Una gran festa amb la Gemma

Tres amigues i un laberint

L'arribada d'en Pedro, en Willo i en Jorge

Aquesta feina arrenca al gener del 2012 amb el vídeo promocional per cridar a joves del Districte d'Horta-Guinardó a la participació del projecte. El "casting" fou el dia 22 de febrer al Centre Jove Boca Nord.

Descarrega't aquí el vídeo promocional pel casting Barribook TV 2012

Aquest casting és per acollir a tots els joves que se senten motivats a participar en el projecte de Barribook TV 2012 i ubicar-los millor en les tasques que cal realitzar, de principi a fi, tots els documentals televisius.

Descarrega't aquí el vídeo del procés de Barribook TV 2012

Etapes de l'estratègia

 1. Es van visitar instituts, mitjans de comunicació i centres cívics del districte. A més es van utilitzar les nostres xarxes socials (web+bloc+facebook) per convocar els i les joves a participar al primer taller de crítica i creació audiovisual. Descarrega't el video de promoció qu es va utilitzar per cridar joves a participar-hi
 2. Càsting Barribook TV. La trobada va tenir lloc al Boca Nord, on més de 50 joves van participar en diferents tallers i dinàmiques com a pas previ per formar part de l’equip de Barribook TV.
  Descarrega't el vídeo d'aquest càsting on es poden veure les dinàmiques fetes amb els joves participants.
  Mira el darrera càmara del càsting
 3. Taller de crítica i creació audiovisual de no ficció. Va ser el dia per triar el nom del programa, els participants i les primeres propostes de contingut.
 4. Tallers participatius de preproducció del capítol zero de BarriBOOK TV (investigació i escriptura de guions).
 5. Presentació de l’experiència.
 6. Sessió d’avaluació amb els i les participants.
  Vídeo documental del testimoni dels joves participants

Capítol zero

El capítol zero del nostre magazín cultural és un programa pilot i està format per vuit seccions d’una durada diferent. Els continguts han estat dissenyats, gravats i editats pels joves participants. Els reportatges, els perfils, les entrevistes, etc. van acord amb els diferents objectius del projecte. Tot ha estat gravat al districte Horta-Guinardó i editat al Centre Cívic Boca Nord, on també s’han fet els tallers de preproducció.

descarrega't el capítol zero (primera part)

descarrega't el capítol zero (segona part)