Esteu aquí

Què s'ha fet?

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Per aconseguir tot això, es va contactar amb la productora Connectats -que treballa amb joves-, la producció audiovisual i les arts escèniques com a eines de dinamització juvenil. Actualment, Connectats produeix:

 • un programa de televisió a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, XTVL
 • un programa de ràdio on-line
 • una revista en suport paper
 • tallers de suport per a la producció audiovisual
 • documentals sobre espai públic, etc.

(+ info: www.connectats.net)

Un cop es va fer l'encàrrec a aquesta productora, es van fer dues convocatòries (càstings) a les quals es van presentar un total de 60 joves, dels quals, se'n van seleccionar 26.  No s'anava a la cerca d'actors o actrius professionals, sinó de joves amb ganes de fer coses, de conèixer els seus barris, fer nous amics, etc.

Aquests joves han estat participant en tallers d'interpretació, dirigits per un director d'actors i actrius, i uns tallers d'audiovisual dirigits per un professional de la mateixa productora. Durant tres mesos han estat aprenent tècniques específiques relacionades amb els tallers, han tingut l'oportunitat de conèixer i fer nous amics i amigues, i conèixer els equipaments i els recursos d'Horta-Guinardó de més a prop.

El producte final d'aquest treball ha estat un DVD en el qual hi trobaràs diferents històries de ficció, creades i interpretades per aquest grup de joves que fan un recorregut pels barris del districte. El DVD té sis capítols  amb diferents temàtiques i  diferents escenaris. Aquests capítols són:

 1. Espais per a joves
  Un grup d'amics i amigues caminen pels carrers dels seu barri i descobreixen, per casualitat, un centre on hi fan diferents activitats per a joves, i acaben participant-hi.
 2. Esports
  Un grup de noies descobreix una lliga de futbol femení que ha organitzat un casal del barri,  hi aniran per participar-hi.
  Visualització Capitol
 3. Recorreguts
  En aquest tercer capítol, un grup d'amics i amigues volen portar a terme un curiós pla que els  obligarà a recórrer diferents equipaments i carrers d'Horta-Guinardó.
  Visualització Capitol
 4. Què fem?
  En aquest capítol, un grup de nois i noies recorren els carrers dels seus barris sense saber on anar. Pel camí, descobreixen diferents llocs amb moltes activitats de les quals poden formar part.
  Visualització Capitol
 5. Expressions urbanes
  Encara que  no ho sembli, els carrers del barri tenen molt a dir-hi. Aquí descobrim algunes expressions artístiques, com la música o la fotografia, mijançant la ciutat ens parla...
  Visualització Capitol
 6. Cançó: Diversitat és realitat
  Paral·lelament, es va convocar un concurs de hip-hop en el qual la cançó guanyadora s'inclouria al DVD i, com ja has vist, el procés de realització de la cançó es  filmaria i passaria a formar part d'un d'aquests capítols.
  Descarrega Cançó

A aquesta convocatòria es van presentar uns sis grups diferents de hip-hop vinculats d'alguna manera a Horta-Guinardó. Es va fer una primera trobada durant la qual es va explicar el projecte i quins n'eren els  trets bàsics. Ràpidament, els diferents grups van acordar que la millor opció era no competir sinó crear una cançó  entre tots els grups. Es van organitzar per començar a escriure la lletra i per triar la base de hip-hop que també havia de ser creació pròpia. Un cop fet això, es va gravar la cançó amb un tècnic especialitzat. El resulta final: Diversitat és realitat

Com a complement, un grup de professionals i  diferents entitats (com per exemple, el Consell de la Joventut) van dissenyar una guia de recursos per a joves en format paper. Aquesta guia situa en un mapa els recursos, els serveis i les entitats per a joves d'Horta-Guinardó.
Descarrega Guia PDF

En resum, pots trobar un DVD en el qual joves com tu et mostren exemples de les experiències que pots viure apropant-te als espais juvenils que hi ha al districte, una guia que t'explica on són aquests espais i d'altres, i una cançó que et convida a participar, conèixer, respectar, gaudir, proposar, ... i conviure en diversitat a la teva ciutat.