Esteu aquí

Drets humans i convivència: Construïm comunitat

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Aquest projecte s’ha impulsat des del Servei de Convivència HG amb el suport del districte d’Horta-Guinardó per tal d’efectuar les accions previstes en matèria de la sensibilització i estímul a la participació ciutadana en relació a la cooperació internacional i la justícia global.

En aquest sentit, el rol del Servei, en tan que ens impulsor i promotor del projecte col·laboratiu, facilita les accions, recursos i eines per als equipaments i les associacions implicades. Cal posar en especial èmfasi a la Sala Polivalent de Montbau, la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, a les entitats de cooperació del districte, al Centre Cívic Carmel i a la Coordinadora d’Entitats. A més de la tècnica de cooperació del districte i la tècnica del barri del Baix Guinardó.

Durant el procés de treball s’han promogut espais de treball per a dissenyar i organitzar la programació.  

Activitats realitzades durant el 2017

Les activitats que conformen l’execució del projecte són:

1.      Activitat familiar en motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi que promogui la reflexió per la defensa dels drets de les persones i la no discriminació per raó d’edat, origen, orientació sexual i capacitat. L’activitat es va realitzar a la Sala Polivalent de Montbau.

2.      Campanya comunicativa #Diversitatésconvivència a través de les xarxes socials en motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament (21 maig). Per commemorar aquest dia es va dur a terme una campanya per a la sensibilització, denúncia i mobilització social al voltant del Dia Internacional de la Diversitat Cultural entre el 15 i el 26 de maig del 2017.

Es van treballar les línies següents:

a.      Eina pedagogia social

b.      Generar consciència crítica

c.       Donar valor a la diversitat cultural del districte

d.      Treball en xarxa amb els equipaments culturals

3.      Celebració de la Festa de la Cooperació el 20 de maig del 2017. La festa va consisitr en un trobada d’entitats del districte d’Horta - Guinardó que es dediquen a la sensibilització i cooperació al desenvolupament. Des del Servei de Convivència i d’Interculturalitat es va donar suport en l’organització d’una activitat infantil amb l’objectiu de sensibilitzar envers la diversitat cultural existent a la ciutat. També es va acompanyar la campanya de sensibilització a través de les xarxes socials del Servei, en motiu del Dia Internacional de la Diversitat per al Diàleg i el Desenvolupament. L’acció es va realitzar a la Plaça d’Eivissa del barri d’Hota.

4.      Xerrada i projecció d’un film per a la reflexió sobre els Drets Humans i la convivència. Sessió de cinema a la fresca a la Plaça Pastrana del barri de El Carmel.

5. Celebració del Dia de la Pau al districte d’Horta-Guinardó. Diferents equipaments i serveis del barri van realitzaran un treball en xarxa per organitzar un acte en motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Pau. L’acte va consistir en:

- Fer dels jardins d’Hiroshima un espai rememoració de les víctimes de les guerres i promotor de la pau.

- Promoure l’ús cívic de l’espai per part dels veïns del barri.