Esteu aquí

Servei d'acollida (SOAPI)

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Pel Programa de Convivència Horta-Guinardó del Districte d'Horta-Guinardó Ajuntament de Barcelona, el concepte d'acollida fa referència a tres significats interrelacionats que impliquen a les diferents parts en contacte: rebre, acceptar l’altre i sentir-se bé.

Parlem d’intercanvi, posant l’accent en les accions que podem fer per mostrar i presentar la nostra ciutat, el nostres barris a les persones que arriben i a les que ja hi són, escapant de la idea preconcebuda de que la persona a la que acollim “no sap” i que, de manera estàtica, “uns” han d’acollir i “uns altres” han de ser acollits.

És un procés bidireccional, en el que tothom pot aportar coneixement i informació per facilitar la vinculació entre les persones i l'entorn.

Servei d'Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades (SOAPI)

El SOAPI és un servei expert en acollida i immigració que té per objectius principals els següents:

-Sessions fixes a la seu del districte: mensualment. S’adrecen prioritàriament a persones recentment empadronades, tot i que són obertes a tothom. Es tracten diferents temes: territori, empadronament, accés a salut, aprenentatge de llengües, homologació d’estudis, tràmits d’estrangeria, normes de conviència, etc…

-Sessions itinerants generals i/o temàtiques especifiques: a demanda d’altres serveis i entitats, com pot ser aules de normalització lingüística, escoles d’adults, escoles, centres cívics, religiosos, etc.

-Entrevistes i acompanyaments. S’ofereixen a aquelles persones que necessiten d’un suport individualitzat que necessiten consultar algun tràmit o qüestió particular.

-Projecte Escoles i Famílies: oferir suport pel treball intercultural als Centres de Primària i I.E.S  de  titularitat pública o concertada.

- Assessorament intercultural amb equip de docents i/o AMPA

- Trobades-diàleg amb families

- Trobades-dailaeg amb grup d’alumnes (joves)

- Activitats per consolidar espais de comunicació, col·laboració i participación.

- Entrevistes, sessions grupals d’acollida, mediació interpersonal, traducció, etc.

 

CONTACTE DISTRICTE HORTA-GUINARDÓ

C/ Marina 351, Barcelona

663 13 77 38 | acollida4@bcn.cat

WEB SOAPI