Esteu aquí

Sindicats, Associacions i gremis

Versió per a imprimirSend by emailPDF version

Els comerciants i empresaris tenen dret a formar part d'associacions d'empresaris i comerciants i gremis professionals. Aquestes associacions i gremis informen els seus associats sobre canvis legislatius, innovacions en el sector d'activitat econòmica o fires i fòrums de comercialització dels diferents sectors de producció relacionats amb el seu negoci.

També defensen els drets dels seus associats o agremiats de manera col·lectiva, generen un efecte positiu sobre la pròpia activitat i, en definitiva, representen una manera activa de participar en la societat catalana.

Els sindicats, per altra banda, són organitzacions estables de treballadors que, de manera voluntària i solidària, s'uneixen per a la defensa dels seus interessos econòmics i les condicions de vida laborals i socials.

A través de les organitzacions sindicals els treballadors expressen les seves reivindicacions comunes i concretes: el salari, la jornada laboral, les condicions de treball, les condicions de vida en general, etc. 

L'afiliació al sindicat dóna força als treballadors per assegurar que es compleixin les garanties legals, així com per millorar-les i ampliar-les.

Per mes informació de totes aquestes organitzacions, i també dels diferents sectors de producció o activitats laborals en els quals estan especialitzades s'ha d'anar a  la delegació del Departament de Treball de la nostra província o en Oficines Municipals d'Atenció al Ciutadà  (OMAC).