Vés al contingut
Jo - Nosaltres - Tothom

#BCNcuida't

#Covid19

Què està passant?

Després de la supressió de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la covid-19, estem en una etapa en què les activitats es van recuperant, però en la qual cal seguir mantenint precaucions per contenir nous rebrots. Des del 17 de juliol s’han posat en marxa noves mesures que limiten les trobades a un màxim de deu persones i prohibeixen algunes activitats com l’oci nocturn, en què ens costa més mantenir l’ús de la mascareta i les distàncies.

La cultura, el lleure, l’esport i el comerç es mantenen amb aforaments restringits i altres precaucions que podeu consultar en aquest web. La ciutadania està fent un gran esforç per mantenir la prevenció de contagis. Per solidaritat amb tothom, cuidem-nos i gaudim de la ciutat amb seguretat.

Fases del procés de desconfinament

Mesures de suport

Durant el procés de recuperació de la normalitat, continuem oferint suport social, econòmic i emocional als ciutadans i ciutadanes, amb una atenció especial a les persones més vulnerables.

Mesures de la nova normalitat

#Covid19

Després de superar les diverses fases del procés de desconfinament per la crisi de la covid-19, Barcelona es va incorporar a la nova normalitat, però la situació epidemiològica actual a la ciutat i altres municipis obliga a adoptar mesures especials de contenció per frenar la transmissió del virus.

Fotografia de persones que jugen en una superilla

Nens i nenes

#Covid19

La situació actual és un repte enorme per a totes les famílies amb nens i nenes, que s’han hagut d’adaptar a l’emergència sanitària i als seus requeriments. Ara podem remar plegats i convertir aquest repte en una oportunitat per cuidar-nos i aprendre junts.

Els infants són molt importants per a la ciutat. Per això els vam convidar a explicar les seves experiències i a expressar les seves emocions a l’“Estimat diari”. Ara, un cop finalitzat l’estat d’alarma, l’“Estimat diari” conclou i esdevé un espai on podeu veure les creacions que els infants de Barcelona han compartit durant aquest període.

I a partir del setembre, podreu tornar a enviar preguntes a l’alcaldessa, Ada Colau, que les respondrà regularment a través de Youtube i IGTV.

Dibuix de cors i estrelles

Consells de salut

#Covid19

Rentar-se les mans o respectar la distància de seguretat a l’hora d’anar a comprar són alguns dels consells de salut que també cal seguir durant aquesta etapa de nova normalitat. En cas de patir símptomes, és important aïllar-se de la resta de convivents i fer un ús responsable del sistema de salut.

Dona comprant a una parada del mercat

Galeria d'imatges

L’estat d’alarma per la covid-19 ha deixat imatges inèdites de la ciutat. Fes un recorregut fotogràfic de l’evolució de la crisi sanitària a Barcelona: la ciutat buida durant el confinament, els serveis públics en funcionament i el procés de desconfinament.

Enllaços d'interès

Anar al principi