Vés al contingut

Encara des de casa

#Covid19

Cuidar-nos, el més important

També durant el procés de desconfinament, cuidar-nos és prioritari. A més, des de casa podem accedir a una gran oferta de serveis i recursos culturals, de suport comunitari i lleure.

 • En aquesta etapa de preparació del desconfinament, cal extremar les precaucions.

  Cal que tinguem constància per combatre el coronavirus i mantenir a diari les recomanacions sanitàries.

  A casa, renta’t les mans sovint i sigues curós/osa amb la higiene domèstica. 

  Si tens família o convius amb altres persones, evita compartir-hi el menjar o estris de cuina. Manteniu la distància de seguretat.

  Respecta les limitacions de mobilitat, així com la distància física i les mesures de seguretat en els desplaçaments permesos.

  I recorda: no surtis de casa ni et desplacis si no és imprescindible.

  Última actualització 06/05/2020

 • La gent gran, les persones amb malalties cròniques o afectacions respiratòries i les dones embarassades es consideren els col·lectius més vulnerables davant del coronavirus.

  Si tens familiars, veïns i veïnes o coneixes persones que formin part d’aquest col·lectiu i els calgui ajuda, pots oferir-te a portar-los la compra o productes de primera necessitat, o a fer qualsevol altra cosa que necessitin.

  En el cas de les persones grans, truca-les per telèfon diàriament i interessa’t per la seva salut i situació. Esbrina si es troben bé emocionalment, si segueixen les rutines d’higiene i cures recomanables i assegura’t que tenen l’atenció sanitària que necessiten. Que no se sentin soles, que sàpiguen que poden comptar amb tu.

  Com hi puc col·laborar?

  Última actualització 13/05/2020

 • Els consums energètics es veuran afectats a causa del confinament, per la quantitat de despesa que fem quan som a casa.

  És inevitable consumir més energia si passem més temps a casa, però segur que ens podem fixar en la manera com la consumim i millorar algunes de les nostres pràctiques habituals per reduir o minimitzar la despesa energètica.

  Et proposem eines i recursos que poden ser útils

  Ecologia Urbana

  Última actualització 14/05/2020

 • Els veïns i les veïnes de Barcelona han generat iniciatives comunitàries, espais de cures i suport mutu que han estat recollides al Decidim Barcelona. En aquest espai trobaràs recursos per cuidar-te i tenir cura dels altres, i per compartir experiències.

  Com hi puc col·laborar?

  Última actualització 06/05/2020

 • A tots els barris de la ciutat s’han creat xarxes de suport comunitàries que porten els aliments a casa a les persones que ho necessiten. Informa-te’n!

  Xarxes de suport comunitari per a cada barri

  Els eixos comercials, les associacions de comerciants, els mercats municipals i els gremis de la ciutat també mostren la seva cara més solidària impulsant iniciatives de suport arran de la irrupció de la Covid-19. Des de repartir els aliments de manera gratuïta a les persones més grans de 65 anys del barri fins a campanyes específiques per facilitar a la ciutadania el contacte de les botigues de primera necessitat que ofereixen servei a domicili.

  Accions solidàries del teixit comercial

 • Durant el procés de desconfinament, i si ho necessites, tens moltes opcions per comprar sense sortir de casa.

  Així, els mercats municipals han reforçat la venda en línia i els serveis per portar comandes a domicili. En alguns casos, ofereixen serveis gratuïts o per a persones grans i faciliten així l’accés global als productes necessaris.

  La petita pagesia també ens acosta la compra a casa i ens proveeix d’aliments sans i de qualitat.

  A més, molts comerços i botigues de Barcelona tenen botiga en línia i servei a domicili perquè puguis comprar-hi sense haver de desplaçar-te.

  Opcions per comprar des de casa

  Consells per comprar en línia

  Última actualització 15/05/2020

 • En aquesta etapa pots continuar gaudint de la cultura des de casa. Al web Barcelona Cultura s’ofereix un recull complet d’activitats de l’agenda cultural de la ciutat que pots seguir a través dels canals digitals.

  També està disponible la versió digital del catàleg de títols publicats per l’Ajuntament de Barcelona. Hi trobaràs una àmplia selecció de títols sobre arquitectura, fauna, urbanisme, història o feminisme que pots descarregar-te gratuïtament.

  Barcelona Cultura

  Barcelona Llibres

 • Imatges Barcelona és un nou repositori en línia de més de quatre mil fotografies que documenta la situació actual i la vida a la ciutat durant els darrers anys, i que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania perquè les pugui utilitzar i consultar amb llicència de Creative Commons.

  El portal inclou dues galeries de més de mil dues-centes imatges de la Barcelona buida durant el confinament i de la tasca dels serveis essencials municipals per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

  En aquest banc d’imatges podràs recuperar fotografies de la ciutat buida, espais icònics de la ciutat sense trànsit de vehicles i gairebé sense persones, que sens dubte formaran part de la memòria col·lectiva de la ciutat.

  També hi trobaràs fotografies de la feina que han fet i fan els serveis essencials municipals, com ara els serveis d’àpats, el muntatge dels pavellons Salut, la desinfecció de contenidors, els serveis de prevenció i seguretat o el dels mercats municipals, entre d’altres.

  Les imatges formen part de diferents encàrrecs que els serveis municipals de comunicació, arxius i documentació realitzen per tal de satisfer les necessitats internes. El fons ha anat constituint un patrimoni públic fotogràfic que ara s’obre a la ciutadania.

  Imatges Barcelona

  Última actualització 04/05/2020

 • Durant el procés de desconfinament, pots continuar gaudint dels serveis i les activitats de les Biblioteques de Barcelona.

  Així, pots participar a les activitats i tallers en línea, una programació en la qual trobaràs contes infantils de dilluns a divendres des del canal d'Instagram @bibliotequesbcn_acasa, i conferències, xerrades i tallers a través de diversos canals en línea.

  També pots descarregar llibres, revistes, música i pel·lícules de les biblioteques a través de la plataforma de préstec de llibres electrònics i continguts digitals de les biblioteques.

  Biblioteques de Barcelona

  eBiblioCat

  Última actualització 25/05/2020

 • El circuit de cultura de proximitat Barcelona Districte Cultural engega un programa de tallers artístics en línia a càrrec dels artistes que han hagut d’ajornar les seves actuacions, que es reprogramaran més endavant.

  La programació digital està integrada per classes de dansa, malabars i acrobàcies, píndoles musicals i xerrades.

  Els tallers s’inicien el 16 d’abril i, entre els primers programats, hi figuren el del bailaor flamenc José Manuel Álvarez, que impartirà una classe de rumba, i el de la ballarina i coreògrafa Laia Santanach, que explicarà la dansa del contrapàs. 

  També s’emetran petites càpsules amb vocabulari bàsic per aprendre la llengua de signes en català.

  Barcelona Districte Cultural

 • Els centres cívics continuen oberts #desdecasa, amb activitats per als infants, per a desenvolupar una afició, per fer una mica d’exercici, per veure un espectacle, per posar-se a la cuina o per escoltar un concert.

  A través de les seves xarxes socials, trobaràs propostes per col·laborar de manera activa en la programació musical de les llistes de Spotify, per compartir fotografies de les vistes de la ciutat fetes des de finestres i balcons, per sentir les xerrades que s’han fet als centres, fer tallers de ioga, dansa o gastronomia, veure exposicions o per resoldre reptes maker amb els infants, entre moltes d’altres!

  Centres cívics

 • El Centre LGTBI continua al teu costat mentre duri el desconfinament. Per això ha preparat una programació especial que pots seguir, en directe, a través del seu perfil a Instagram (@barcelonalgtbi).

  El Centre LGTBI des de casa comptarà amb la col·laboració d’entitats, expertes i persones que participen habitualment en el dia a dia de l’equipament.

  Consulta’n la programació

  Última actualització 18/05/2020

 • Et proposem un bon grapat recursos perquè puguis descobrir la biodiversitat que tenim a tocar de casa sense sortir-ne.

  Impulsades tant pel sector públic com per les entitats, les propostes et permetran visitar parcs o museus i conèixer la natura urbana i el patrimoni vegetal i animal que ens envolta. 

  Ecologia Urbana

  Última actualització 21/04/2020

 • Fins al 19 de juny, els instituts d’educació secundària de Barcelona mostren a les xarxes el resultat dels seus processos creatius, desenvolupats a través dels programes Tot Dansa, Escena Pilot, les Jornades Joves de Teatre i EN RESiDÈNCiA i acabats durant el procés de confinament.

  Tot Dansa 2020. “Celebració. Els diumenges de la vida”

  El projecte és una proposta artística del coreògraf Mario García Sáez amb 186 alumnes de sis instituts públics de Barcelona, que han creat una coreografia seguint les indicacions d’una frase ballada proposada pel coreògraf.

  Estrena el 20 de maig, a les 18.00 hores, al canal de YouTube del Mercat de les Flors.


  Escena Pilot 2020. L’alumnat amb Lali Álvarez i Gemma Martínez  

  Les creadores Lali Àlvarez i Gemma Martínez han treballat en la creació d’un espectacle teatral col·lectiu sobre la bellesa amb 34 alumnes dels instituts Barri Besòs, Domènech i Montaner i Vila de Gràcia.

  Estrena el 4 de juny, a partir de les 16.00 hores, al canal de YouTube del Teatre Lliure.


  Jornades Joves de Teatre 2020. Vídeo resum del treball realitzat

  Les Jornades Joves de Teatre s’han adaptat al confinament amb la creació d’un vídeo col·lectiu que recull l’experiència d’una vintena de grups de teatre de tretze instituts públics de Barcelona.
   

  Estrena el 4 de juny, a partir de les 16.00 hores, al canal de YouTube del Teatre Lliure.


  EN RESiDÈNCiA. Creació contemporània als instituts de Barcelona  
   

  L’onzena edició d’EN RESiDÈNCiA (setembre 2019 - juny 2020) presenta una vintena  de propostes de recerca i experimentació en tots els llenguatges de la creació artística contemporània, desenvolupades per 356 alumnes de 21 instituts.

  Les presentacions tindran lloc del 5 al 19 de juny.

  Pots seguir la feina que han fet creadors i estudiants al blog EN RESiDÈNCiA.

  “Cultura i educació”: els processos creatius dels instituts de la ciutat

  Última actualització 20/05/2020

 • Setze joves i adolescents del districte de Sant Andreu protagonitzen una sèrie documental sobre el confinament impulsada per l’Espai Jove Garcilaso.

  La sèrie Des de casa es va enregistrar durant els dies del confinament total, entre el 4 i el 7 d’abril. L’objectiu d’aquest projecte és recollir i preservar la memòria de l’experiència viscuda en la intimitat de les cases, convertides arran de la pandèmia de la covid-19 en espais virtuals compartits i llocs de trobada a través de les xarxes, les videotrucades o les trobades telemàtiques.

  La sèrie s’estrena el 22 de maig a través de la xarxa Vimeo i té deu capítols, que aborden diferents aspectes d’aquesta vivència insòlita, sempre des de la perspectiva més íntima i personal dels i de les joves i adolescents. Els episodis següents s’aniran difonent cada quinze dies. 

  Els i les protagonistes compartiran amb nosaltres l’estat d’ànim d’un dia de confinament, els entreteniments quan l’oci s’ha de practicar des de casa i només a casa, les relacions amb la família, amb les amistats, les preocupacions que afloren amb la nova situació, l’estudi, la feina o com perceben el futur.

  Sèrie documental Des de casa

  Espai Jove Garcilaso

  Última actualització 22/05/2020

 • CIUDAD(ES) CULTURA és una xarxa intercontinental d’intercanvi de continguts digitals en la qual col·laboren Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Bogotà i Barcelona.

  A través d’aquesta plataforma es compartiran en línia continguts culturals per posar-los a disposició de la ciutadania, avui i en el futur.

  A la xarxa es pot accedir a continguts de teatre, cinema, música, dansa, visites i exposicions virtuals, jocs i desafiaments, cursos i tallers, així com a propostes especialment pensades per als infants.

  “CIUDAD(ES) CULTURA”

  Vídeo de benvinguda a “CIUDAD(ES) CULTURA”

  Última actualització 22/05/2020

Informació d’interès

Recorda consultar únicament els canals d’informació oficials.

  • Emergències greus: 112
  • Per a dubtes o consultes: 010 i 012
  • Només si us trobeu malament: 061

  Atenció a dones, infants i adolescents víctimes de violència masclista

  • Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA): 932 915 910 // 932 915 920 (de 9.00 a 15.00 h, de dilluns a divendres)
  • Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB): 900 703 030
  • Telèfon d’urgència gratuït 24 hores: 900 900 120
  • Servei d’Atenció als Homes (SAH): 936 197 311 (de 10.00 a 20.00 h, de dilluns a divendres).

  Treballadors i empreses (Barcelona Activa)

  • Atenció personalitzada: 900 533 175 (de 9.00 a 18.00 h, de dilluns a divendres)
  • Drets laborals: 932 346 122 // 932 346 121 // 932 346 120

  Suport emocional

  • Població general: 649 756 713 (de 9.00 a 20.00 h, de dilluns a diumenge)
  • Telèfon de l’Esperança: 682 900 500 (24 hores)
  • Professionals de serveis essencials: 935 678 856 (de 9.00 a 22.00 h, de dilluns a diumenge)
  • Professionals autònoms: 900 505 805 (de 6.00 a 24.00 h, de dilluns a diumenge). Clau d’accés: AUTONOMS2020
  • Treballadores de la llar i de la cura: 900 505 805 (de 6.00 a 24.00 h, de dilluns a diumenge). Clau d’accés: DOMICILIO2020

  Serveis per a joves i adolescents

  • Servei InfoJove: 662 333 350 (telèfon), 697 436 097 (WhatsApp), 601 640 795 (assessoria acadèmica); 601 640 794 (assessoria laboral). De ​dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 17.00 hores;  i els divendres, de 10.00 a 15.00 hores.
  • Servei per a Adolescents i Famílies (SAIF): Aquí t'escoltem i Centre per a famílies amb adolescents: 601 641 056 (WhatsApp), de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h. Es recomana enviar un missatge per WhatsApp amb nom de pila, edat, districte i motiu de la consulta. 

  Habitatge i drets energètics

  • Emergència habitacional i drets energètics: 010
  • Drets energètics: 930 008 054 (de 9.00h a 14.00 h, de dilluns a divendres)
  • Emergències de manteniment d’habitatges del parc públic: 932 915 404 / 424 / 406 // 932 918 533

  Suport a persones cuidadores

  • Ciutadania en general:  934 132 1 21 (de 8.00 a 14.00 h, de dilluns a divendres)
  • Treballadores de la llar i les cures:  dubtes sanitaris: 934 132 555  (de 8.00 a 15.00 h, de dilluns a divendres); Assessorament  jurídic: (Drets Laborals, Barcelona Activa):   932 346 120 / 21 / 22 (de dilluns a divendres)
  • Famílies amb cuidadores contractades: 934  433 040 (de 10 a 13h, de dilluns a divendres).

  Persones amb discapacitat

  • Servei d’Assessorament Jurídic (SAJ):  934 132 775 (de 10.00 a 13.30, de dilluns a divendres

  Atenció a Immigrants i Oficina per la No Discriminació

  • Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER): 931  532  800 (de 9.00 a 15.00 h, de dilluns a divendres).
  • Oficina per la No Discriminació (OND):  934 132 000 (de 9.00 a 14.00 h, de dilluns a divendres;  i de 16.00 a 18.00 h, els dimecres).


  Última actualització 20/05/2020

 • Els tràmits municipals es poden fer mitjançant el 010 (de 7:00 a 23:00 h, de dilluns a diumenge) i el portal de tràmits.

  Portal de tràmits

 • A continuació, els principals tràmits que pots fer electrònicament:

  • Volants del padró municipal
  • Alta i modificació del domicili del padró
  • Domiciliacions d’impostos
  • Pagaments d’impostos i multes
  • Rebut d’impostos: sol·licitud de duplicats
  • Certificats de pagament
  • Plusvàlues: càlcul i pagament
  • Comunicació d'incidències a l'espai públic
  • Esments d’obres i llicències d’obres

  Llistat de tràmits realitzables electrònicament

 • L’Ajuntament de Barcelona elaborarà una enquesta setmanal per seguir la incidència de la Covid-19 i la crisi que ha generat.

  Les enquestes recolliran l’impacte del coronavirus en els àmbits de la salut, la feina, la situació de confinament i la percepció de la crisi i de la gestió que en fan les institucions de govern.

  L’univers de les enquestes és la població de Barcelona a partir de 16 anys. La primera s’ha fet entre el 6 i el 16 d’abril, i els resultats posen de manifest que un 53,3% de les persones laboralment actives pensen que la crisi repercutirà negativament en la seva feina.

  Pel que fa a la vivència del confinament, una lleugera majoria diuen que el porten bé. Així, és una situació dura o molt dura per al 44,2% de les persones, però poc o gens per al 55,3%.

  Un 14% de les persones enquestades es troben confinades soles, xifra que s’incrementa entre les persones grans, ja que 3 de cada 10 persones de 65 i més anys es troben en aquesta situació.

  Web sobre l’impacte de la pandèmia a Barcelona

  D’altra banda, l’Oficina Municipal de Dades ha posat en marxa un web sobre l’evolució a la ciutat de diferents aspectes relacionats amb l’impacte de la Covid-19 amb indicadors diaris de salut, econòmics, laborals, socials i mediambientals.

  Més informació
   

  Documents relacionats

  Enquesta COVID-19 a Barcelona 1/2

  Enquesta COVID-19 a Barcelona 2/2

  Última actualització 20/04/2020

 • L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) ha llançat una enquesta amb l’objectiu de conèixer en detall l’afectació de la Covid-19 en el sector de l’habitatge.

  Habitant en confinament” recollirà informació sobre les condicions d’habitabilitat durant el confinament, les deficiències dels habitatges (inclosos els espais exteriors i comuns) o les dificultats per fer front al pagament dels habitatges. Servirà, també, per donar suport al disseny de polítiques públiques i actuacions en l’àmbit de l’habitatge des del sector públic i privat envers l’afectació de la Covid-19.

  Més informació

  Última actualització 07/05/2020

Serveis en funcionament

L’activitat a la ciutat es redueix. Hi garantim, però, tots els serveis essencials:

Queda garantit el subministrament d’aigua, llum i gas.

 • Anterior
 • Següent
Anar al principi