Vés al contingut

Nens i nenes

Nens i nenes

La situació actual és un repte enorme per a totes les famílies amb nens i nenes, que s’han hagut d’adaptar a l’emergència sanitària i als seus requeriments. Ara podem remar plegats i convertir aquest repte en una oportunitat per cuidar-nos i aprendre junts.

A l'escola

Comparteix i expressa

 • L'“Estimat diari”, que va estar obert entre el 30 de març i el 3 de juliol de 2020, va donar veu als nostres infants i els va oferir un espai per expressar i compartir el seu estat d’ànim i les seves inquietuds i experiències durant l’estat d’alarma, mitjançant dibuixos, escrits, vídeos o fotografies.

  Ara, la plataforma ha esdevingut en un espai on podeu veure totes les creacions que els nens i nenes de la ciutat van compartir durant aquells mesos.

  Amb les peces rebudes també s'ha elaborat un material pedagògic per treballar les emocions amb l'alumnat d’entre 8 i 12 anys a les escoles de primària. 

  Totes aquestes creacions formen part de les “Memòries del confinament” i s'han dipositat a l'Arxiu Municipal com a testimoni d’aquest període, més enllà de les mirades dels adults. Ara també les podeu veure a una exposició itinerant que visitará tots els barris de la ciutat. 

  Estimat diari

  Última actualització: 15/01/2021

   

 • Els alumnes participants en el programa “Barcelona i el turisme: demanem la paraula” van fer un treball molt especial el 2020.

  A causa del confinament per la pandèmia de la covid-19, les seves càmeres van enfocar els espais que es podien mirar des de casa i les seves reflexions van passejar pel trosset de barri que es pot albirar des dels balcons, els patis o els terrats.

  Al vídeo Barcelona a vista de balcó descobriràs nous indrets des de la perspectiva d’aquests nois i noies. Ells i elles dibuixen el retrat íntim d’una ciutat buidada de moviment, conviden a fixar la mirada en allò que l’entorn els revela i comparteixen les emocions que van sentir en aquells moments en què només ens podíem relacionar amb la ciutat des de casa.

  Barcelona a vista de balcó

  Última actualització 15/01/2021

Preguntes freqüents dels nens i nenes

Som un grup d’experts i expertes de diferents camps i volem ajudar-vos a resoldre alguns dubtes sobre la situació actual! Dubtes de tota mena, sobre el coronavirus, sobre els vostres sentiments, sobre les vostres idees i propostes... i sobre tot allò que se us pugui acudir!

Volem saber com esteu vivint els nens i les nenes aquesta situació del coronavirus. Una situació que a tots i totes ens ha agafat de sorpresa, i que ni el millor guionista de cine hauria pensat que podia passar a la realitat, oi?

Hi ha moltes coses que encara no sabem sobre la malaltia. Però a poc a poc es va avançant en la seva cura.

En aquesta nova manera de viure, segur que teniu moltes preguntes i voleu saber les respostes de totes elles. És per això que hem dedicat aquest espai especialment per a vosaltres, per acompanyar-vos en el vostre nou dia a dia.

Nen i nenes, teniu dubtes sobre tot el que ens està passant?  Seguiu llegint i us respondrem

Per als pares i les mares

 • Els canvis de rutines i les noves circumstàncies que vivim en aquests moments poden afectar especialment els infants de 0 a 6 anys amb dificultats de desenvolupament.

  Si els infants es troben més nerviosos, inquiets o desorganitzats, els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) faciliten a les famílies consells o indicacions pensades específicament per a cada infant i per a les circumstàncies particulars de cada nucli familiar.

  També es recomana:

  • Controlar la quantitat de sons i materials de l’ambient per tal d’afavorir la tranquil·litat, i limitar l’ús de pantalles i joguines amb llums, sobretot abans d’anar a dormir.
  • Parlar amb un to de veu calmat i reposat.
  • Afavorir el contacte amb materials tous com coixins, matalassos o teles.
  • Fer banys calents que ajudin a relaxar el to muscular i el cos, i practicar massatges, carícies i pressions en diferents punts del cos que contribueixin a la relaxació.
  • Crear espais contenidors dins dels quals els infants se sentin confortables i resguardats, amb llençols, mantes o altres materials que hi hagi a casa.

  Serveis d’atenció als infants amb dificultats de desenvolupament

  Última actualització 18/01/2021

 • Les àrees de joc infantil funcionen sense limitació horària i amb una ocupació del 50%. 

  Davant la situació d’emergència sanitària, es demana als pares i mares i persones tutores dels infants que tinguin en compte les recomanacions següents:

  • Procurar que l’infant només vagi acompanyat d’una persona adulta.
  • Escollir parcs propers al domicili o a l’escola dels infants.
  • Evitar aglomeracions.
  • Limitar el temps d’estada per permetre que tots els infants puguin gaudir de les àrees de joc.
  • Rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar a l'àrea de joc, mentre s’està a dins i a la sortida. Tant els infants com les persones acompanyants.
  • No utilitzar gronxadors, tobogans i altres equipaments d’ús compartit.
  • No està permès menjar ni beure a cap espai públic.
  • Recordar que l’ús de la mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys i és recomanable dels 3 als 5 anys.
  • Respectar la distància de seguretat entre persones i explicar-ho als infants perquè també ho facin.
  • No seure als bancs de l’interior per evitar la sobreocupació de l’espai.

  Més informació

  Última actualització: 31/05/2021

 • “Coronavirus et farem petit!” és un conjunt de cinc vídeos fets per l’Ajuntament de Barcelona i l’ONG Pallassos Sense Fronteres per conscienciar els infants de la importància de prendre mesures de protecció davant la covid-19.

  “Coronavirus et farem petit!” està pensat en clau d’humor com a suport per a les famílies en la tasca d’empoderar els infants de 3 a 6 anys, dotar-los de recursos davant la situació generada per la covid-19, treballar les emocions que els genera i conscienciar amb missatges positius sobre la necessitat de prendre mesures de protecció.

  Pots consultar els vídeos als enllaços següents:

  Renta’t les mans
  Et saludo!
  Juga diferent
  Mantingues la distància​

  Última actualització 18/01/2021

Anar al principi