Skip to main content
Tornar enrere

Nou servei gratuït de recollida de restes vegetals a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Dilluns, 29 de maig, s'inicia el nou servei municipal per recollir a domicili tota mena de residus vegetals de mida mitjana i gran. Es pot sol·licitar trucant al 010.

poda d'arbres i arbustos
25/05/2023 - 11:30 h - Medi ambient i sostenibilitat Districte Sarrià -Sant Gervasi

El veïnat del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes que vulgui demanar el servei ha de tenir en propietat un contenidor flexible i reutilizable (sac ‘big-bag’) d’entre 0,75 i 1 m3, per dipositar la poda o fracció llenyosa generada. Els veïns i les veïnes són els responsables d’aquest contenidor, que ha de complir tots els certificats de qualitat. Aquesta mena de sacs es poden comprar a ferreteries, grans centres de venda de material de construcció, etc.

Al contenidor flexible s’han de dipositar els residus vegetals de mida mitjana o gran procedents de l’arranjament i la poda d’espais verdes privats, com ara branques, troncs, grans volums de gespa i fullaraca. Els residus vegetals de mida petita (branquetes, plantes seques, etc.) i volums petits de fullaraca o gespa s’han de llençar a la fracció orgànica (als contenidors marrons que es poden trobar a l’espai públic).

Un cop es compti amb el contenidor flexible, es pot demanar el servei gratuït de recollida per telèfon, trucant al 010.

En el moment de fer la sol·licitud, cal facilitar les dades següents:

  • Nom, adreça i telèfon.
  • Nombre de contenidors que s’han de recollir (màxim 3 per domicili i dia de recollida).

L’encarregat de prestar el servei de recollida a domicili és l’empresa d’inserció laboral Engrunes Recuperació i Manteniment Empresa d’Inserció SLU. El personal d’aquesta empresa es posarà en contacte amb la persona sol·licitant per confirmar el servei.

La freqüència de recollida de les restes vegetals de poda és setmanal, tot i que pot variar segons l’època de l’any i altres necessitats del servei. Es farà els dilluns, entre les 8.00 i les 15.00 hores. El veïnat ha de treure el sac a la porta de casa el dia abans a partir de les 20.00 h. L’equip de recollida buidarà el contingut dels contenidors i els retornaran al domicili que ha fet la petició.

Les restes vegetals del jardí són una matèria primera a partir de la qual es pot elaborar compost de qualitat. Amb la posada en marxa d’aquest servei s’aconsegueixen tres objectius:

  • Mantenir net l’espai públic als barris de muntanya.
  • Contribuir a aprofitar les restes orgàniques que són valuoses per a la ciutat.
  • Crear nous llocs de treball.