Skip to main content
Tornar enrere

Arriba el pla de corresponsabilitat Cuidem Barcelona per reduir les conductes incíviques

El dispositiu incidirà especialment en la neteja de pintades, en la recollida comercial de deixalles i en l’abandonament d’objectes domèstics.

..
13/06/2022 - 14:58 h

El pla Cuidem Barcelona vetlla per reduir, amb accions de conscienciació, informació i denúncia, els comportaments incívics detectats en diferents punts de la ciutat, que són majoritàriament pintades en façanes i mobiliari urbà, el desbordament dels contenidors de deixalles comercials i l’abandonament d’objectes domèstics voluminosos fora del dia fixat.

Neteja de pintades

L’Ajuntament de Barcelona augmenta en 1,8 milions d’euros el pressupost per a la brigada de neteja de pintades en edificis patrimonials i no patrimonials, sobretot al districte de Ciutat Vella. El consistori també ofereix un servei de neteja de pintades als comerços, que cal sol·licitar a través del telèfon 010. A més, la Guàrdia Urbana reforça la denúncia i les sancions d’aquests comportaments, en el marc del dispositiu d’estiu que ha activat el cos policial.

Recollida comercial de deixalles

S’incrementa la freqüència de la recollida de les deixalles comercials, que passa a ser cada tres dies a ser diària, per evitar desbordaments dels contenidors, sobretot de cartró. Per millorar la gestió d’aquests residus, equips d’informadors municipals informaran comerç a comerç dels horaris de recollida i de com separar correctament les deixalles.

Abandonament d’objectes domèstics voluminosos

S’intensificaran el control i la informació perquè la ciutadania baixi els trastos i objectes voluminosos al carrer el dia i l’hora fixats en cada barri. Es col·locaran adhesius d’avís en els objectes que es dipositin a l’espai públic fora dels dies establerts. Es pot consultar quan i on desfer-se d’aquests residus al web https://www.barcelona.cat/cuidembarcelona/ca/reciclar/res/RM0093.

Altres conductes cíviques que es fomenten amb el pla Cuidem Barcelona

El pla Cuidem Barcelona també fomenta actituds cíviques per evitar embrutar l’espai públic, com collir els excrements i ruixar l’orina dels gossos, apagar les burilles als cendrers de les papereres, respectar els espais verds o jugar tenint en compte els vianants. Més informació al web cuidem.barcelona.

Equip d’informació a l’espai públic

Un equip de 44 informadors i informadores ambientals visitaran els diferents barris de la ciutat per informar la ciutadania i els comerços per al bon ús de l’espai públic i recolliran dades relatives als problemes i incidències que es produeixin dia a dia.

.. .. .. ..