Skip to main content
Tornar enrere

El parc de la Creueta del Coll, escenari de corresponsabilitat

El Cicle Cuidem Barcelona suma una nova acció comunitària al districte de Gràcia amb la implicació de personal de neteja, veïnat i entitats socials

..
24/05/2023 - 13:00 h - Participació Egoitz Gago Palacios

Una cinquantena de persones han respost a la crida dels centres cívics i han participat, aquest dissabte, a l’acció de neteja comunitària “Cuidem l’entorn del parc de la Creueta del Coll”. La iniciativa ha estat organitzada pel Centre Cívic El Coll – La Bruguera, el Centre Cívic Teixonera i el Centre Cívic El Carmel en el marc de la celebració de la Festa Verda d’enguany.

L’acció comunitària ha permès recollir 62 quilos de brossa en una recorregut d’un parell d’hores. Famílies amb infants i joves, membres d’entitats i personal de neteja del pla Cuidem Barcelona han sumat esforços per netejar l’entorn del parc i enviar un missatge de coresponsabilitat en la cura i manteniment de l’espai públic compartit. En aquesta ocasió, l’acció de neteja també ha comptat amb l’acompanyament de professionals del taller d’oficis de Barcelona per la natura de l’especialitat de treballs forestals.

El Cicle Cuidem Barcelona impulsa i dona suport a dues accions de neteja comunitària programades per al proper mes. D’una banda, el Centre de la Platja durà a terme l’acció “Estimem el mar i les platges!” dissabte 10 de juny al matí al litoral barceloní. Aquesta és una acció de recollida de residus a diverses platges de la ciutat per descobrir-ne l’origen i reflexionar al voltant del seu impacte en la salut dels organismes i els ecosistemes. D’una altra banda, l’entitat veïnal Grupo Dance compta amb l’acompanyament del Districte d’Horta-Guinardó per organitzar l’Ecocarmelada 2023, una festa popular que enguany suma una acció de neteja comunitària als Jardins de Juan Ponce el dijous 15 de juny a la tarda.