Skip to main content
Tornar enrere

Entre totes i tots, Cuidem Barcelona

El pla Cuidem Barcelona es continua desplegant per tota la ciutat amb diverses activitats a tots els districtes per reforçar la neteja i el manteniment de l’espai públic.

..
17/06/2022 - 10:47 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

Aquest pla fomenta la corresponsabilitat amb la ciutadania i té com a objectiu reduir les actituds incíviques als carrers i les places de la ciutat i, així, millorar la convivència.

En aquest context, les properes setmanes es duran a terme dues accions cíviques de neteja al districte de Sants-Montjuïc que pretenen donar visibilitat a la importància i la necessitat de tenir cura de manera compartida de l’entorn més proper.

El divendres 17 de juny, alumnes del cicle superior de primària de l’Escola Joan Pelegrí, amb el suport dels operaris de neteja i el personal de Parcs i Jardins, sumaran esforços per millorar l’estat del parc de l’Espanya Industrial, un dels espais més emblemàtics del barri de Sants.

En una acció conjunta de neteja durant tot el matí, l’alumnat conscient de la importància i cura compartida de l’espai públic reflexionarà sobre quins són els residus que més es troben abandonats al parc i de quina manera podem, entre tots, millorar el manteniment d’aquest espai.

Acció cívica comunitària a la plaça de Folch i Torres

El divendres 17 de juny, a la tarda, l’Aula Ambiental de Ciutat Vella i el Servei de Mediació Comunitària de Ciutat Vella organitzen una acció cívica comunitària amb activitats artístiques, lúdiques i de neteja a la plaça de Folch i Torres.

Amb l’objectiu de promoure el civisme i el respecte a l’espai públic compartit, diverses associacions i entitats del barri han sumat esforços per donar visibilitat a la importància i la necessitat de tenir cura de manera conjunta de l’entorn més proper, el barri.

Durant tota la tarda hi haurà activitats, jocs i tallers per a tots el públics. A partir de les 18.00 h, els infants tindran l’oportunitat de pujar en un dels nous vehicles de neteja elèctrics de la flota “Cuidem Barcelona” i conèixer de prop la tasca que fan, i participar en el joc de gran format “Crea’t”. A més, infants, famílies, joves i gent gran us podreu convertir en jardiners i jardineres per una estona i plantar la vostra pròpia planta al taller Sembra natura.

Els més joves tenen un paper important en aquesta acció. Un grup de joves del programa educatiu de Franja Raval s’encarregarà de fer el manteniment i la nova decoració del compostador comunitari que es troba a la mateixa plaça. I fins al 27 de juny, al punt verd, podreu gaudir de l’exposició fotogràfica “La nostra tasca a la plaça”, que han fet els joves migrants de l’Equip Raval.

A més, el Casal de Gent Gran, usuari d’aquesta plaça, us convidarà a omplir l’Arbre dels Desitjos per millorar la convivència al barri i viure en un entorn més net.

Aquestes i moltes d’altres sorpreses en una tarda pensada perquè tothom s’ho passi bé i reflexioni sobre la importància que tots plegats tinguem cura de la nostra ciutat.

#CuidemMontjuïc

Amb aquest mateix objectiu, el diumenge 3 de juliol es durà a terme una altra de les accions cíviques de neteja; aquesta vegada, al parc de Montjuïc (prop del camp de futbol la Satàlia). En aquest cas, voluntaris i membres de l’entitat Cuidem Montjuïc, que regularment fan accions de neteja al parc, i l’equip d’operaris de neteja i de Parcs i Jardins, col·laboraran per dur a terme l’acció, i, així, destacar el valor de la participació de la ciutadania en el manteniment i la cura de la ciutat i la millora de la convivència.

Ben aviat us informarem de les novetats sobre aquesta darrera acció i n’obrirem les inscripcions.