Skip to main content
Tornar enrere

Nova campanya sobre civisme, neteja i recollida selectiva al Raval, fruit de les reunions veïnals

Un equip de quatre persones recorre els carrers i els comerços del barri per reconduir les males pràctiques.

..
14/06/2022 - 16:24 h - Medi ambient i sostenibilitat Ecologia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una nova campanya de sensibilització al Raval sobre la neteja de la via pública i la gestió dels residus que inclou accions informatives destinades a donar a conèixer el funcionament correcte dels sistemes de recollida de residus, com separar correctament els residus i com mantenir nets els carrers i les places del barri.

Aquesta campanya respon a les peticions veïnals rebudes per l’entitat Un Raval Com Cal. Les accions, que seran informatives i tindran lloc a principis de juliol, es duen a terme als punts més problemàtics del barri. Es tracta d’espais on s’acumulen residus fora de les bústies de recollida pneumàtica i dels contenidors, brutícia al paviment i restes de menjar, principalment.

La campanya de sensibilització pretén minimitzar els problemes principals relacionats amb la neteja i els residus que es detecten al barri, com ara l’ús incorrecte de les papereres, l’abandonament de bosses d’escombraries, mobles i trastos vells a la via pública, o la brutícia generada pels excrements i orins sobre el paviment.

A més de les interaccions de la ciutadania a peu de carrer, l’equip d’educació ambiental fa visites als comerços per recordar quin ús cal fer dels contenidors, quins tipus de residus hi ha i com s’han de gestionar i quins horaris cal respectar per dipositar els residus.

La campanya de neteja de civisme i convivència d’enguany també serà present al barri a través dels adhesius amovibles col·locats a les papereres, els contenidors i les bústies pneumàtiques on s’hagin detectat més incidències. 

Estimar Barcelona és cuidar-la

Aquesta campanya forma part d’un pla de corresponsabilitat global amb la ciutadania i té l’objectiu de fer disminuir els comportaments incívics a l’espai públic de la ciutat i millorar la convivència. El pla inclou aspectes com el reforç de la neteja de pintades, l’ampliació de les freqüències de servei de la recollida comercial, la reducció de les accions relacionades amb el desbordament de contenidors, i la implantació de noves mesures per evitar la presència de residus voluminosos a l’espai públic.

Per dissenyar totes les accions que s’emmarquen en la campanya Cuidem Barcelona, es té molt present la ciutadania i les associacions de barri, i l’Ajuntament dona suport a les iniciatives ciutadanes i a les accions cíviques comunitàries.