Castellers de la Sagrada Família

La colla castellera de la Sagrada Família es va començar a gestar durant la tardor de l'any 2000, per iniciativa de tres castellers actius en unes altres colles que residien al barri. Però l'estrena dels Castellers de la Sagrada Família no va arribar fins el 20 d'octubre de 2002, quan van fer una actuació a la plaça de Gaudí, apadrinats pels Castellers del Poble Sec, els Castellers de Sarrià i els Castellers d'Esplugues. Des de llavors, és en aquesta plaça on la colla celebra anualment la seva diada castellera, el diumenge més proper al 20 d'octubre, data de l'aniversari de la primera exhibició pública. També fan una altra actuació important el mes d'abril, per la festa major de la Sagrada Família.

La camisa dels Castellers de la Sagrada Família és de color verd, amb un escut que representa un enxaneta fent l'aleta sobre la Sagrada Família, de color vermell sobre fons groc, a imitació de la bandera catalana. Trimestralment publiquen la revista 'Verd Pujat'. La seu social de la colla, des de l'any 2009, és al Centre de Cultura Popular i Tradicional del barri de la Sagrada Família.

L'any 2010 es va consolidar com a colla de set, en una temporada en què va estrenar el tres de set, el quatre de set i el quatre de set amb agulla, a més del pilar de cinc aixecat per sota. Entre els millors castells que ha alçat, hi ha el quatre de vuit, el dos de set, el tres de set aixecat per sota, el set de set i el cinc de set. La millor actuació fou la de la festa major de Sant Joan Despí del 2013, amb un tres de set aixecat per sota, un dos de set i un quatre de set amb agulla.

El 2012 van participar per primera vegada en el concurs de castells de Tarragona, on van fer un tres de set aixecat per sota, un cinc de set i un set de set. Els Castellers de la Sagrada Família hi van quedar en la 24a posició.